VBET Ліга. «Рух» – «Динамо» – 0:2. Післяматчева прес-конференція Мірчі Луческу

VBET Ліга. «Рух» – «Динамо» – 0:2. Післяматчева прес-конференція Мірчі Луческу

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу відповів на питання журналістів після переможного виїзного матчу з «Рухом» (2:0).

- Дуже задоволений командою та реакцією гравців на поразку в попередньому матчі. Ми зіграли добре, домінували протягом усієї гри, знали сильні сторони суперника та не дали їм продемонструвати їх. Результат гри відображає ситуацію на полі.

- Як вам гра Супряги? Чи отримає він шанс у Лізі чемпіонів?

- Ще є три дні до наступного поєдинку. Сьогодні він зробив свою справу. У першу чергу, помітне його зростання, його бажання прогресувати, грати.

- Які ваші враження від сьогоднішньої гри Вітіньйо?

- Йому ще потрібен час. До цього часу він грав у чемпіонаті Бразилії із співвітчизниками. І зараз йому важко переходити з бразильського чемпіонату в український, де високі швидкості, і поруч немає шість-сім співвітчизників, які думають так само, як і він. Тож має минути час, щоб він порозумівся зі своїми новими партнерами, зрозумів той футбол, у який він має грати, як він має діяти в різних ситуаціях.

У мене в цьому плані є досвід та терпіння, оскільки з бразильцями, які приїжджали свого часу до «Шахтаря», були такі ж самі проблеми. Але вони – Марлос, Ісмаїлі, Алан Патрік – зростали разом, і фактично я створив той футбол, який вони демонструють зараз у «Шахтарі».

Вітіньйо же має зростати та прогресувати через тренування та матчі з партнерами-українцями. Це складніше. Я задоволений його грою. У нього є якості, які дозволять йому грати за нас ще краще. Якщо ви пам’ятаєте, в першій грі він в першому ж епізоді після появи на полі пропустив м'яча під ногою і випустив в аут. У другій – підслизнувся та впав під час прийому м’яча. Тому поки йому заважають емоції, і потрібен час, щоб відчути впевненість. У мене є терпіння, і я чекатиму, поки він буде готовий.

- Сьогоднішня ротація – це наслідки поразки від «Шахтаря» в Суперкубку України, чи ви дали можливість відпочити основним гравцям перед матчем Ліги чемпіонів проти «Баварії»? І наскільки ця перемога додасть психологічної впевненості перед майбутнім матчем єврокубка?

- У першу чергу, я провів ротацію, оскільки в нас футболісти «висять» на картках. Що дивно, це гравці атаки. Мені незрозуміла легкість, із якою судді дають ці картки нашим футболістам, причому це гравці національної збірної – Забарний, Сидорчук, Шапаренко, Буяльський тощо. Ця ситуація змусила мене провести ротацію, щоб ми наступний поєдинок могли зіграти оптимальним складом. Другий момент – у нас рівноцінні гравці в обоймі, всі добре тренуються, і вони заслуговують грати, що вони сьогодні й довели, провівши матч на високому рівні.

Також мене дивують стріли, які летять у мене, що ми пресингуємо суддів, чинимо тиск на них. Мене таким чином хочуть дестабілізувати? Напевно, з тим досвідом та віком, які в мене, а також усім тим, що я зробив для українського футболу, я заслуговую на інше ставлення та більшої поваги. Нехай ті, хто каже про це, краще двічі подумають, перш ніж казати на мою адресу подібні речі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер