Олександр Яцик: «Ми одна команда і завжди один одного підтримуємо»

Олександр Яцик: «Ми одна команда і завжди один одного підтримуємо»

Капітан «Динамо», автор другого гола у ворота «Депортиво» Олександр Яцик після переможного матчу у Ла-Коруньї поспілкувався з українськими журналістами.

- Дуже хороший суперник, з ними було і приємно грати, і важко одночасно. Нам трохи пощастило, що гравець «Депортиво» отримав червону картку і ми отримали перевагу, після чого змогли відігратися.

- Червона картка суперника є логічною? Іспанці грали дуже агресивно!

- Гравці «Депортіво» дуже хотіли пройти у наступну стадію, тому й діяли агресивно. Нас тренери також налаштовували на агресивний футбол із перших хвилин.

- Як прокоментуєш забиті та пропущені м'ячі?

- Можна сказати, що пропустили два безглузді м'ячі. Не дограли в першому моменті, зупинилися та дивилися на суддю, чи дасть він пенальті чи ні. У другому епізоді дещо помилився Денис Ігнатенко, але в цьому нічого страшного не було. Ми підтримали нашого воротаря. Перший гол ми швидко відіграли, а другий уже після того, як суперник залишився вдесятьох.

- Тобі довелося підключати до справи свій гарматний удар, який ми вже неодноразово бачили...

- Тут скажу лише те, що головний тренер звернув увагу на низьку позиційну гру суперника, що треба різко входити до зони та завдавати таких ударів. Я чекав на свій шанс, щоб увійти в зону і пробити, і в результаті влучив у ціль.

- Ви могли вирішити все ще в основний час?

- Все, що робиться - робиться на краще. Отже, ми були гідні завершити основний час унічию. Суперник теж мав моменти, щоб забити більше.

- Які відчуття, коли суперника підтримують 20 тисяч фанатів?

- Чудова атмосфера була, я запам'ятаю цей матч надовго. В Україні стільки вболівальників на матчі Прем'єр-ліги не приходять.

- Чи була впевненість у тому, що Денис Ігнатенко впорається в серії пенальті? Як ви налаштовувалися на післяматчеві удари?

- Звичайно, ми вірили в Дениса, ми одна команда і завжди підтримуємо один одного. Коли ми зібралися перед серією пенальті в коло, я сказав хлопцям, щоби не переживали, не нервувалися, підходили до м'яча спокійно. Навіть якщо хтось не заб'є – нічого не буде, ніхто не висловлюватиме претензії.

- Самба Діалло, мабуть, ще не до кінця розуміє, про що ви кажете?

- Тиск трибун позначився, він довго стояв, налаштовувався на удар, воротар постійно по лінії воріт рухався, напевно, заплутав своїми переміщеннями.

- Після другого гола в тебе почалися судоми, це ще не найкращий фізичний стан позначається?


- Під час збору у мене були певні паузи у роботі, я не виконував певні вправи. Очевидно, це позначилося на ситуації під час матчу. У решти хлопців усе добре було.

- Якщо говорити про емоції, що було відчутнішим – дебют за першу команду чи цей матч, де на виїзді здобули перемогу в серії пенальті?

- Цей матч мені більше запам'ятався – за атмосферою, за напругою, за емоціями. Але я дуже радий, що вдалося дебютувати за першу команду, хоч і в товариському матчі. Це дорогого варте! Намагатимуся прогресувати далі, щоб повернутися до першої команди.

- Які плани на цю Юнацьку Лігу УЄФА? Чи під силу команді потрапити до фінальної четвірки?

- Я вже говорив у одному з інтерв'ю, що неможливо передбачити, до якої стадії ми пройдемо. Ми хочемо пройти якнайдалі, а як вийде - цього я не знаю.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер