«Бенфіка» - «Динамо»: передматчева пресконференція Мірчі Луческу

«Бенфіка» - «Динамо»: передматчева пресконференція Мірчі Луческу

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу зустрівся з представниками ЗМІ на «Ештадіу да Луш» напередодні матчу 6-го туру групового раунду Ліги чемпіонів проти лісабонської «Бенфіки».

- Наскільки матч із «Вересом» на важкому газоні вплинув на ігровий тонус команди, чи вдалося привести всіх гравців до оптимальних кондицій?

- На нас вплинула не так гра з «Вересом», як затримка в аеропорту, 12 годин, які нам довелося провести в дорозі. Сподіваюся, що сьогоднішній день допоміг хлопцям відпочити та відновитись перед завтрашньою грою.

- В українському футболі чемпіонат давно не закінчувався так пізно. Як настроїти гравців на останні матчі року, чи немає у команді відпускного настрою?

- Ми й минулого року закінчували першу частину чемпіонату в такий самий час. Після гри Ліги чемпіонів на нас чекає остання гра в чемпіонаті. Сподіваюся, що мої хлопці поставляться до цього професійно. Хочу, щоб вони продовжили демонструвати гру, яку вони показували раніше в турнірі. Завтра остання гра у Лізі чемпіонів. Команда добре провела дві зустрічі з «Барселоною» та гру з «Баварією» вдома. Ми заслуговували у цих матчах на більше. Десь підвела удача, і нам не вдалося набрати в них залікові бали.

- Чи зможе «Динамо» зіграти проти «Бенфіки» так само ефективно, як «Спортінг» у чемпіонаті Португалії у минулому турі?

- Кожна гра має свою історію. Це було дербі Лісабона, зустріч двох старих знайомих. Команди продемонстрували дуже високий рівень, була гарна гра, в якій «Спортінг» заслужено переміг. Вони забили швидкий гол, що змінило картину гри на полі. «Бенфіці» треба було розкриватися та атакувати, аби зрівняти рахунок.

Завтра буде зовсім інша гра. «Бенфіці» потрібна перемога, і вони організовуватимуть гру так, щоб домінувати та контролювати гру. Ми маємо намагатися не дати суперникам продемонструвати свою гру.

- Багато хто каже, що ця команда досягла свого максимуму. Чи може ця команда київського «Динамо» далі прогресувати та показувати результат?

- Ці хлопці другий рік грають разом, і вдалі матчі з «Барселоною» та «Баварією» показали, що ми на правильному шляху. Вважаю, що в тому ж першому матчі з «Бенфікою» ми мали вигравати, але нам трохи не пощастило.

- «Бенфіка» має вигравати, аби поборотися за місце в ЛЧ. Яку гру ми побачимо від «Динамо» завтра на «Ештадіу та Луш»?

- Думаю, що завтра «Бенфіка» гратиме потужно, вони захочуть забити швидкий гол, аби контролювати хід зустрічі. Вони прагнуть перемогти, особливо після поразки в дербі. Але в чемпіонаті попереду ще довга дистанція, є час, аби все змінити. А у ЛЧ це остання гра, і ще невідомо, який результат буде зафіксовано у Мюнхені. Думаю, «Бенфіка» гратиме потужно від самого початку поєдинку.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер