Динамівці серед найкращих у відкритому чемпіонаті Kyiv Champion League-2022

Динамівці серед найкращих у відкритому чемпіонаті Kyiv Champion League-2022

Завершився відкритий чемпіонат серед дітей 2010-2016 років народження Kyiv Champion League-2022, який проходив у столиці України з вересня по листопад, організатором якого вже п’ятий рік поспіль виступає ГО «Київська Ліга Дитячого Футболу».

Першими на полях КДЮСШ «Чемпіон» провели свої поєдинки дітлахи 2011-2012 років народження. Чемпіонат пройшов в шаленому темпі. Було відчутно, що після тривалої перерви діти скучили за хорошим футболом. Градус напруги відчувався в кожній грі. Жага до перемоги юних футболістів робила з кожної гри шедевр. Адреналіну вистачило всім – і юним футболістам і численним вболівальникам. На зимове міжсезоння діти пішли з незабутніми враженнями та безцінним футбольним досвідом.

Переможцем у цій віковій категорії стала команда «Динамо», друге місце посіла ДЮСШ-15, третє – «Атлет».

Наступними у відкритому чемпіонаті Kyiv Champion League-2022 взяли участь діти 2015 та 2016 років народження. Незважаючи на свій юний вік, деякі дітлахи вже встигли пограти в турнірах, а для деяких це були перші офіційні змагання. Чемпіонат пройшов на високому рівні. Задоволення отримали і діти, і їхні батьки. Переможцями серед гравців 2015 р.н. теж стали динамівці, а найкращим гравцем у складі нашої команди було визнано Максима Терещенка.

Останні ігри чемпіонату проходили в вікових категоріях 2010-2011 та 2013-2014 р.н. Незважаючи на складні умови воєнного часу, чемпіонат пройшов на високому рівні. Динамівці стали переможцями серед десяти команд у старшій віковій категорії, у дев’яти поєдинках вони здобули 6 перемог та тричі зіграли унічию. А у молодшій команда нашого клубу хлопців 2013-го р.н. стала другою, а 2014-го р.н. – третьою. Найкращим гравцем у старшій динамівській команді визнано Макара Козановського, у колективі U10 (2013-го р.н.) – Марка Завгороднього, а у U9 (2014-го р.н.) – Івана Катаєва.

Нагороджував переможців Голова Громадської організації «Київська Ліга Дитячого Футболу», організатор Чемпіонату – Володимир Величко.

Переможці та призери чемпіонату отримали чудові кубки, медалі та дипломи. А найкращі гравці чемпіонату у складі кожної з команд були відмічені почесними нагородами.

Виступи динамівців різних вікових категорій прокоментував старший тренер команд молодших та середніх вікових категорій (хлопці 2011-го року народження та молодші) Юрій Ястребінський:

- Відкритий чемпіонат Kyiv Champion League-2022 проходив серед команд різного віку, у тому числі і спареними групами. Наприклад, серед футболістів 2010-2011 років народження наші хлопці посіли перше місце. Також переможцем стала команда хлопців 2012-го року народження, непогано виступили гравці 2013-го та 2014-го років народження. Тішить, що хлопці показували хороший, якісний футбол. Але найважливіше – це не результат, а те, що діти мають можливість грати у футбол навіть у таких важких умовах.

Хочу подякувати батькам за те, що незважаючи на повітряні тривоги, складнощі в логістиці, вони докладають максимум зусиль, щоб діти займалися улюбленою справою. Окрема подяка завучу ДЮФШ «Динамо» Володимиру Жарікову за організаторську підтримку, складання розкладу та планів. Все було зроблено на високому рівні без збоїв. Також висловлюємо подяку директору ДЮФШ «Динамо» Олександру Іщенку та керівництву клубу, які намагаються у наш важкий воєнний час створити для дітей умови для тренувальних занять та ігор, незважаючи на відключення електроенергії та інші проблеми.

Також зазначу, що окрім відкритого чемпіонату Kyiv Champion League-2022, наші команди беруть участь у чемпіонаті міста. Часто доводиться грати проти старших суперників, тому знову ж таки, на перше місце виходить не результат, а те, що діти можуть відволіктися і менше турбуватися, це особливо важливо, оскільки в Києві не все спокійно, і подібні змагання не так легко провести. Крім того, футбол допомагає дітям психологічно відволіктися.

Хочеться, щоб наші хлопці, які поїхали з мамами до Європи, особливо ті, на яких ми розраховували, не забували про наш клуб. Віримо, що мир настане незабаром, і наші діти, в яких тренери вкладали душу та знання, повернуться до Києва. Сподіваємося, динамівський дух у них не зник, віримо в їхню відданість нашому клубу.

Щодо перспектив, якщо все буде добре, сподіваємося, наші команди візьмуть участь у традиційному турнірі Ateitis Cup у Вільнюсі. Також у грудні не відмовляємося від ідеї провести щорічні турніри пам'яті Євгена Рудакова та тренерів академії «Динамо» серед команд різного віку. Сподіваємося, ситуація дозволятиме, і вони відбудуться.

Вітаємо переможців та призерів змагань серед дітей усіх вікових категорій та зичимо усім юним футболістам гарного міжсезоння, нових перемог, безлічі забитих голів, здоров’я та мирного неба над головою!

Дякуємо Збройним Силам України, що дають змогу дітям займатися улюбленою справою!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер