«Динамо» U10 – переможець турніру пам'яті Євгена Рудакова

«Динамо» U10 – переможець турніру пам'яті Євгена Рудакова

В оновленому критому манежі клубної бази ФК «Динамо» у Кончі-Заспі відбувся традиційний щорічний турнір пам'яті знаменитого воротаря київського клубу Євгена Рудакова.

Турнір був організований футбольним клубом «Динамо» спільно із Громадською організацією «Київська Ліга Дитячого Футболу».

У змаганнях, які тривали чотири дні, брали участь дитячі команди категорії U10, складені із гравців 2012 року народження. Це вже другий масштабний дитячий турнір, який відбувся у манежі після масштабної реконструкції. Стандартне футбольне поле, устелене найсучаснішим синтетичним покриттям, було поділене на чотири поля розмірами 30х50 метрів із маленькими воротами. Кожна команда складалася з 7 гравців, включаючи воротаря, у стартовому складі.

Цього року на турнір заявилося 36 команд практично з усіх регіонів України, від Львова до Харкова, від Чернігова до Одеси. Команди були поділені на 6 груп з 6 команд. На наступному етапі переможці формували Golden Лігу, а другі команди – Silver Лігу.

Київське «Динамо» традиційно заявило на турнір дві команди, які очолюють Сергій Журавльов та Ігор Жарков. Обидві стали переможцями у своїх групах – А та С та вийшли до Golden Ліги. Шляхи динамівських команд перетнулися у півфіналі. У основний час команди переможця не виявили – 0:0, а в серії післяматчевих пенальті з рахунком 3:1 перемогли динамівці, які грали у білій формі, очолювані Ігорем Жарковим.

У другому півфіналі ДЮСШ-15 обіграла команду дитячої академії Santos.

У матчі за 3-е місце команда Сергія Журавльова реабілітувалась за поразку в серії 11-метрових та перемогла Santos у післяматчевих пенальті.

У фіналі команда Ігоря Жаркова зустрілася із командою київської ДЮСШ-15. Динамівці розгромили суперника з рахунком 4:0 та здобули трофей, який переможцям вручив директор ДЮФШ «Динамо» Олександр Олексійович Іщенко.

Крім командних підсумкових місць організатори турніру також виділили найкращих гравців у кожній команді. У «Динамо-1» індивідуальний приз отримав Данило Демченко, а у «Динамо-2» Арсеній Бублик. Були названі і найкращі голкіпери. У Silver Лізі приз отримав Роман Оладько, а у Golden Лізі – Захар Повстюк.

До речі, тренер команди, що перемогла, Ігор Жарков, працює в академії клубу зовсім нещодавно – з 1 листопада, раніше проходив стажування в ДЮСШ «Динамо». Після турніру він поділився враженнями від першої перемоги своїх підопічних у фіналі великого турніру:

- Як кажуть, фінали не грають, а виграють. Тут на перший план виходить характер, спортивний настрій. Вдалося забити швидкий гол, потім уже трохи заспокоїли гру, почали грати у свій футбол. Як результат – впевнена перемога у фіналі. Що стосується голів зі стандартів, ми намагаємося робити передігрові тренування. І перед зимовою першістю, і перед початком турніру пам'яті Євгена Рудакова ми виділяли спеціальні тренування. На цих тренуваннях приділяємо увагу стандартним положенням, аутам, штрафним, кутовим. Намагаємося мати у своєму арсеналі два-три такі напрацювання та використовувати їх під час ігор.

Тренер іншої динамівської команди Сергій Журавльов добре знав Євгена Рудакова, пам’яті якого присвячений турніир:

 - Із покійним Євгеном Васильовичем я довгий час грав за ветеранів київського «Динамо». Є що розповісти. І сьогодні своїм підопічним я розповідав, що то був за воротар. Але цим хлопцям лише дев'ять років. Зараз тренерам хочеться, щоб воротарі з юних років швидше та краще грали ногами. Тому ми даємо багато ігрових вправ, у яких беруть участь воротарі – естафети, квадрати, передачі. Працюємо над цим, бо бачимо, що всі наші три воротарі відстають у плані гри ногами. Є у нас план роботи для того, щоб воротарі не тільки вміли ловити м'ячі, а й грали ногами як польові гравці. Для команди це буде плюс.

Директор ДЮФШ «Динамо» Олександр Іщенко пояснив, чому формат «6+1» є найоптимальнішим у цій віковій категорії:

- Якщо діти цього віку гратимуть 11 на 11, то відповідно і розміри поля треба було б збільшувати. У такому випадку багато гравців торкатимуться м'яча 4-5 разів за гру. А цей формат передбачає більшу кількість зустрічей з м'ячем, більшу компактність гри. Нами були враховані і вікові характеристики, і параметри ігрового поля. З віком йде плавний перехід від меншої кількості гравців у команді до стандартної, на яку переходять у віці 11-12 років. Хоча з цього приводу теж є різні думки – коли потрібно переходити на гру 11 на 11. Поступово йде розвиток від індивідуальної гри до групової тактики, а потім і командної роботи.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер