Еміль Карас: «У таких умовах, як у Швейцарії, коли не дуже спекотно, приємно працювати»

Еміль Карас: «У таких умовах, як у Швейцарії, коли не дуже спекотно, приємно працювати»

Асистент головного тренера киян Еміліан Карас розповів про перший день роботи:

- Ми продовжуємо робити те, що розпочали в Києві. Умови для роботи дуже хороші, погода приємна, трохи прохолодніше, ніж в Україні. Сьогодні ми провели перше тренування після прибуття, у плані організації було трохи складніше, оскільки необхідно було розселитися, привезти форму на стадіон, ознайомитися з полем і роздягальнями.

Від завтра починаємо дворазові заняття. Спрямованість - біг, робота з м'ячем і без м'яча, фізична підготовка, словом, тренування будуть змішаними. Біг без м'яча - не найприємніша вправа для гравців, але важливо закласти фундамент, це всі розуміють і виконують усе, що необхідно.

- Газон перед початком вашого тренування часто поливали, це для того, щоб він був «швидким»?

- Газон дуже хороший, натуральний. У Швейцарії дуже швидко змінюється погода - то сонце, то дощ - у таких умовах, коли не дуже спекотно, поле мокре, м'яч ковзає, приємно працювати. Футболістам більше подобається контроль м'яча та ігрові вправи, адже м'яч прискорюється.

- У команді є нові футболісти. Як вони адаптувалися і працюють?

- Так, нових облич багато, усі хлопці стараються, виконують вимоги іноді краще, іноді не все виходить, але тренувальний збір для того і призначений, щоб щось підкоригувати. Завтра розпочнуться теоретичні заняття, на яких Луческу розповість, що хоче бачити, плюс практика на полі. У нас багато молоді, якій є куди рости. Головний тренер сподівається, що хлопці будуть уважно слухати і виконувати те, що він просить. Тоді гравці будуть рости, чого ми всі дуже хочемо.

- Чи не занадто молодою стала команда?

- Вона молода, але що поробиш? Решта наших збірників готуються до гри на Євро-2020, після відпочинку приєднаються до нас. Наразі молоді хлопці тренуються нарівні з усіма. Коли виходиш на поле, ніхто не буде питати, який у тебе вік. Якщо одягнув футболку «Динамо», значить, повинен відповідати.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер