ФК «Динамо» обурений безпринципним порушенням умов конфіденційності та спекуляцією фактами у справі Бєсєдіна

ФК «Динамо» обурений безпринципним порушенням умов конфіденційності та спекуляцією фактами у справі Бєсєдіна

Координатор допінг-контролю УАФ Максим Бецько порушив положення пункту 22.05 Антидопінгового регламенту УЄФА, надавши медіа відомості про деталі дисциплінарної процедури щодо можливого порушення Артемом Бєсєдіним антидопінгових правил.

За правилами жодна національна асоціація не може розкривати інформацію про хід справи до офіційної заяви УЄФА, яка може бути опублікована не раніше ніж за 20 днів після того, як набере чинності остаточне рішення.

Аналогічні положення закріплені в статті 14 Кодексу ВАДА, який є обов’язковим для виконання всіма національними асоціаціями.

Крім того, якщо буде встановлено, що футболіст не здійснив антидопінгового порушення, – УЄФА може розкрити відомості про справу винятково за згодою футболіста.

Безперечно, УАФ та всі її працівники, які володіють будь-якою інформацією про хід та обставини антидопінгових справ, повинні дотримуватися умов конфіденційності та бути відповідальними за її порушення.

Маємо надію, що репутація України не постраждає через непрофесійність Максима Бецька, який дивним чином вирішив поділитися конфіденційною інформацією саме з каналом «Футбол1», а дисциплінарні органи УАФ розпочнуть службове розслідування та притягнуть усіх винних до відповідальності за вчинене порушення та неповагу до регламенту УЄФА та Кодексу ВАДА.

За нашою інформацією, працівники УАФ, зацікавлені в дискредитації ФК «Динамо», надали журналістам конфіденційні матеріали справи. Ми звертаємося до медіа, які отримають доступ до такої інформації, продемонструвати повагу до УЄФА та Артема Бєсєдіна і не поширювати документи. Бо надалі саме ви і ваше медіа будете причетними до порушення правил УЄФА та ВАДА.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер