Ілля Забарний: «Ми вже достатньо матчів програли у Лізі чемпіонів, тепер час здобути нарешті перемогу»

Ілля Забарний: «Ми вже достатньо матчів програли у Лізі чемпіонів, тепер час здобути нарешті перемогу»

- Мірча Луческу неодноразово підкреслював, що в матчах з такими суперниками, як «Ювентус» і «Барселона» молоді гравці отримали безцінний досвід. Які уроки ти для себе виніс передусім?

- У таких матчах ми набуваємо великий досвід і він справді безцінний, тим більше для молодих футболістів. Я для себе побачив, що потрібно прагнути швидше приймати рішення на полі, тому що на такому рівні навіть частка секунди може вирішити результат поєдинку. У той самий час, ці матчі додають впевненості у своїх силах, у собі і команді.

- У чому «Ювентус» перевершив вас учора?

- Перш за все, у тому, що вони сильніші в індивідуальному плані. Вони виграли за рахунок індивідуальностей. Особливих ігрових передумов перемогти у них не було. Все те, що вони створили і реалізували – наслідок наших індивідуальних помилок. Неможна сказати, що нам не по силах грати проти таких команд. Треба вчитися і думаю, у нас все ще попереду.

- Тобто, результат зустрічі визначили кілька помилок?

- Вважаю, що ми виглядали непогано, особливо в першому таймі. Останнім часом у нас із цим проблема: перший тайм проводимо на хорошому рівні, а в другому щось не йде не так. У цьому треба розібратися і провести роботу над помилками.

- У вчорашньому матчі ти часто діяв індивідуально проти Роналду. Як тобі давалось протистояння одному з двох кращих футболістів нинішньої епохи?

- Це було складно. Важко було утримати Роналду на стандартах, він дуже вміло виривався від мене, і я не міг навіть його заблокувати. Видно, що у нього величезний досвід і що він завжди знає, що йому робити.

- Між ігровими епізодами не перекидався з Кріштіану парою слів?

- Та ні, не до цього було.

- Альваро Мората досить швидко «посадив» тебе на жовту картку... У цьому епізоді теж позначилася різниця в досвіді?

- У тому моменті він «прочитав» мої дії, що я збираюся прибирати м'яч вправо, і я просто випадково зачепив його голову. Мората на досвіді відчув контакт і відразу ж упав. Якби не падав, могли б продовжити грати. У цій картці, звісно, його заслуга.

- Що Містер казав після гри? Заспокоїв вас або вказав на помилки?

- Розбору матчу поки не було, це тільки належить зробити. Містер висловив жаль, що, маючи хороші передумови, моменти, ми ними не розпоряджаємося, не можемо забити, не витискаємо максимум, а також припускаємося примітивних помилок в обороні.

- У заключному матчі групи з «Ференцварошем» вже рішуче налаштовані на перемогу?

- Спершу ми маємо зіграти не менш важливий матч із «Маріуполем», тільки після нього будемо думати про «Ференцварош». Важливо обіграти «Маріуполь», аби залишитися на першій позиції в турнірній таблиці.

- Але говорячи про єврокубки, як вважаєш, чи достатньо досвіду цих п'яти турів ЛЧ, аби у шостому задіяти його на полі та здобути путівку до євровесни?

- Поки важко судити, чи достатньо ми вже набралися досвіду чи ні. Одне можна сказати, що «Ференцварош» - команда, яка буде давати нам грати в наш футбол. Гадаю, що ми вже досить «напрогравались» у Лізі чемпіонів, тепер час здобути нарешті перемогу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер