КМ. «Динамо» – «Левські» – 1:1. Звіт про матч

КМ. «Динамо» – «Левські» – 1:1. Звіт про матч

У п’ятницю, 4 лютого, київське «Динамо» провело третій спаринг у рамках навчально-тренувального збору, що проходить у Туреччині. Суперником підопічних Мірчі Луческу став багаторазовий чемпіон Болгарії – «Левські».

Нагадаємо, у двох попередніх поєдинках у Анталії «біло-сині» здобули перемоги – розгромили чемпіона Болгарії «Лудогорець» (4:1) та здобули вольову перемогу над сербськими «Чукаричками» (3:2).

Суперник активно розпочав поєдинок. Уже в дебюті зустрічі Петков потужним ударом із перспективної позиції у штрафному майданчику запустив м’яч по горобцях, а трохи згодом Бущан зафксував сферу після дальнього удару. Ще в одному епізоді помилка Георгія при передачі ледь не призвела до взяття воріт, але Велтон так само ударом з-за меж штрафного майданчика не зміг переграти нашого голкіпера.

Ближче до середини тайму динамівці продовжили помилятися. Зокрема, Сидорчук не зміг вибити м’яч у центрі поля, в результаті Велтон вискочив до воріт, але спроба обіграти Забарного вже у штрафному майданчику виявилася невдалою – і до удару справа не дійшла.

А от кияни свій ледь не перший по-справжньому небезпечний момент у матчі реалізували. На 32-й хвилині Сидорчук пасом у розріз віддав м’яч на правий кут штрафного майданчика, там Кендзьора прийняв та прострілив у район 11-метрової позначки, звідки Буяльський у дотик пробив у кут у протихід воротарю – 1:0.

До перерви більше особливих моментів команди не створили. Біля воріт «Динамо» небезпечно з лівого флангу прострілював Цунамі, але ніхто з партнерів не зміг замкнути, а Крастєв пробив вище воріт зі штрафного з 20-ти метрів. Біля протилежних володінь Кендзьора виконав подачу зі штрафного з лівого флангу, захисники «Левські» не змогли вибити м’яча, але відразу же виправилися, заблокувавши удар Вітіньйо з близької відстані.

У перерві тренерський штаб «Динамо» майже повністю оновив склад, залишивши на полі лише бразильця Вітіньйо. Із перших хвилин після поновлення гри динамівці почали створювати моменти біля воріт суперника. Ванат пробив повз ворота, замикаючи простріл Циганкова з правого флангу, потім воротар парирував удар Шапаренка здалеку, а ще в одному епізоді Вітіньйо, підхопивши м’яча у штрафному майданчику суперника, пробив із гострого кута в стійку.

Динамівці продовжували не випускати суперника зі своєї половини поля, раз за разом створюючи небезпеку біля воріт «Левські», які, до речі, захищав 17-річний голкіпер-капітан Андреєв. В останній момент захисник заблокував удар де Пени, який готовий був зіграти на добиванні після прострілу Циганкова та сейву воротаря, кілька разів «біло-сині» були близькими до того, щоб підловити молодого голкіпера суперника на помилці, але Ванат та де Пена не змогли покарати Андреєва та забити другий м’яч.

Маючи тотальну перевагу, тим не менш «Динамо» пропустило на 76-й хвилині. Після втрати в центрі поля наша команда дозволила Костадінову протягнути м’яча через півполя та пробити з лінії штрафного майданчика, і сфера, зачепивши ногу Боля, влетіла в кут воріт – 1:1.

Зрівнявши рахунок, футболісти «Левські» на куражі створили ще кілька нагод. Зокрема, Бойко забрав м’яча до рук після дальнього удару, а ще в одному епізоді болгарська команда навіть забила, але арбітр скасував взяття воріт, зафіксувавши порушення правил проти Боля під час подачі з кутового.

Біля протилежних воріт момент мав Бєсєдін, який знову отримав ігровий час, але воротар суперника ціною порушення правил та жовтої картки зупинив прорив Артема біля лівого кута штрафного майданчика, а Кулач не встигнув замкнути на дальній стійці навіс Тимчика з правого флангу.

У підсумку, результативна нічия 1:1 – «Динамо» продовжує свою безпрограшну серію на зимових тренувальних зборах.

Контрольний матч

«Динамо» (Київ, Україна) – «Левські» (Софія, Болгарія) – 1:1

04.02.2022. Mardan Stadium

«Динамо» (1-й тайм): 1. Бущан, 44. Дубінчак, 34. Сирота, 25. Забарний, 94. Кендзьора, 5. Сидорчук, 19. Гармаш, 29. Буяльський, 22. Вітіньйо, 99. Антюх, 73. Шкурін.

«Динамо» (2-й тайм): 71. Бойко, 24. Тимчик, 26. Бурда, 89. Боль, 20. Караваєв, 9. Бражко, 10. Шапаренко (41. Бєсєдін, 80), 22. Вітіньйо (28. Кулач, 67), 14. де Пена, 15. Циганков, 17. Ванат.

«Левські» (стартовий склад): 66. Андреєв, 91. Михайлович, 23. Сундберг, 33. Кордоба, 6. Цунамі, 8. Краєв, 27. Мітков, 30. Крастєв, 88. Петков, 17. Велтон, 19. Барі.

Голи: Буяльський (32) – Костадінов (76).

Попереджені: Сундберг (50), Андреєв (86).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер