Кваліфікація Євро-2023 (U17). Дев'ятеро динамівців взяли участь в розгромі збірної Ліхтенштейна

Кваліфікація Євро-2023 (U17). Дев'ятеро динамівців взяли участь в розгромі збірної Ліхтенштейна

Сьогодні, 27 жовтня, юнацька збірна України U17 (футболісти не старші 2006 року народження) провела другий поєдинок кваліфікації Євро-2023, в якому зустрілася з командою Ліхтенштейну.

У матчі першого туру "синьо-жовті" результативно переграли Азербайджан (5:2), сьогодні ж "під каток" нашої команди потрапили представники Ліхтенштейна.

Матч проходив за тотальної переваги українців, яку підопічні Юрія Мороза втілили в сім забитих м'ячів. Із них три на свій рахунок записав автор покера в минулому матчі - Матвій Пономаренко.

Уже на 12-й хвилині український форвард прийняв закидання Захарченка з глибини поля до штрафного та влучно пробив у дальній кут. Невдовзі капітан "синьо-жовтих" оформив дубль, цього разу скориставшись навісом Білого з кутового.

До перерви м'яч побував у воротах Ліхтенштейна ще двічі: на 29-й хвилині Владислав Калин більярдним ударом від бокової лінії штрафного спрямував круглого під дальню стійку, а наприкінці першого тайму Дикий заробив пенальті, який успішно виконав Пономаренко.

У другому таймі гольова феєрія у виконанні українців продовжилася: Білий передачею з власної половини поля вивів на ворота суперників Кирила Пашка, який влучно пробив із-за меж штрафного. Через лічені хвилини м'яч знову опинився у сітці воріт Ліхтенштейна - і вдруге після подачі кутового, яку цього разу замкнув Владислав Захарченко.

Фінальний результат матчу встановив Данило Хан, який продерся через двох суперників у штрафному та пробив повз голкіпера.

Дві перемоги вже гарантували "синьо-жовтим" вихід до еліт-раунду Євро-2023 (U17). 

Зустріч третього туру відбіркового раунду збірна України U17 проведе 30 жовтня проти господарів кваліфікаційного турніру - Боснії та Герцеговини (початок - о 14:30).

Євро-2023 (U17). Кваліфікаційний раунд. Група 2

27.10.2022. Зениця, тренувальний центр Федерації футболу Боснії та Герцеговини

Україна (U17) - Ліхтенштейн (U17) - 7:0 (4:0)

Україна (U17): Суркіс - Бакай, Захарченко (Гаража, 76), Дігтярь, Дикий - Білий (Осипенко, 65), Іщенко (Сметана, 65), Хан, Пашко (Кайдалов, 64), Калин (Коваль, 76) - Пономаренко.

Голи: Пономаренко (12, 21, 45+1, пен.), Калин (29), Пашко (62), Захарченко (67), Хан (88).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер