Ліга чемпіонів. 3-й кв. раунд. «Динамо» – «Штурм» - 1:0. Звіт про матч

Ліга чемпіонів. 3-й кв. раунд. «Динамо» – «Штурм» - 1:0. Звіт про матч

Перемігши турецький «Фенербахче» за сумою двох зустрічей, київське «Динамо» вийшло до третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА. Нагадаємо, після нічиєї в першому матчі (0:0) «біло-сині» здобули перемогу в екстра-таймі матчу-відповіді в Стамбулі (2:1).

На цьому етапі динамівці зустрічаються із віце-чемпіоном Австрії – командою «Штурм» із міста Грац. Перший поєдинок команд відбувся у середу, 3-го серпня, та пройшов у польському місті Лодзь на номінально домашній арені «Динамо» - Stadion Miejski im. Wladyslawa Krola та завершився мінімальною перемогою динамівців – 1:0.

На жаль, на передматчевій розминці пошкодження отримав Циганков, тому ще перед початком поєдинку його у стартовому складі замінив Караваєв.

Протягом перших 15-ти хвилин м’яч переважно перебував у середині поля, обидві команди надійно грали у захисті, не наважуючись просуватися уперед. Дальні удари австрійців небезпеки у собі не несли, а перший більш-менш гострий момент створив Прасс, але на висоті діяв Бущан, парирувавши цей удар. Динамівці відповіли перспективним штрафним ударом метрах в 24-х від воріт, але Шапаренко влучив у стінку.

У наступній ситуації знову довелося вступати у гру Бущану, який встиг перегрупуватися та відбити удар Хойлунна із меж штрафного майданчика. Ще одного разу Хойлунн втратив хорошу можливість вивести свою команду уперед, коли він відгукнувся на простріл зліва та у дотик намагався замкнути цю передачу з району лінії воротарського майданчика – на щастя, у площину воріт суперник не влучив.

Із плином часу дії динамівців ставали все більш рішучими, тож не дивно, що зовсім скоро їхня наполегливість втілилася у забитий м’яч: Дубінчак здорово прострілив зліва до штрафного майданчика, Бєсєдін трохи не дотягнувся до м’яча, а ось Караваєву пощастило більше – Олександр у дотик відправив м’яч у дальній нижній кут воріт. До свистка на перерву команди обмінялися кількома кутовими, але подачі біля обох воріт великої загрози у собі не несли.

У другому таймі на полі було багато боротьби та єдиноборств. Лише за перші три хвилини арбітр показав два попередження. Близьким до того, аби подвоїти рахунок, був Бєсєдін, але спочатку не зміг скористатися передачею Шепелєва, а у наступному моменті, перебуваючи у штрафному майданчику, влучив у суперника.

Австрійці загрожували воротам Бущана переважно після стандартних положень, але при штрафних ударах наш голкіпер діяв надійно. Біля протилежних воріт варто відзначити спробу Шапаренка здалеку, але вийшло неточно, а також удар головою Бєсєдіна після подачі кутового – з тим же результатом. Незабаром Буяльський не влучив у площину воріт, а Караваєв пробив вище. Незадовго до фінального свистка ніхто не встиг відгукнутися на простріл Ваната, а Шапаренко пробив вище.

Тож, незважаючи на усі зусилля українців, до фінального свистка рахунок на табло більше не змінювався – 1:0 на користь «Динамо» у першому матчі команд.

Матч-відповідь відбудеться наступного вівторка, 9-го серпня, в Австрії на полі суперника. Зазначимо, що, якщо «Динамо» за підсумком двох поєдинків здобуде перемогу, у наступному кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів – стадії плей-оф – наша команда зустрінеться із переможцем пари «Бенфіка» (Португалія)/«Мітьюлланд» (Данія). А у випадку негативного результату, підопічні Мірчі Луческу потраплять до групового етапу Ліги Європи.

Ліга чемпіонів. 3-й кв. раунд, перший матч

«Динамо» – «Штурм» - 1:0 (1:0)

3.08.2022. Лодзь. Стадіон Miejski im. Wladyslawa Krola, 6092 глядача.

«Динамо»: 1. Бущан – 94. Кендзьора, 25. Забарний, 4. Попов, 44. Дубінчак (2. Вівчаренко, 71) – 5. Сидорчук (к), 10. Шапаренко, 8. Шепелєв (19. Гармаш, 71), 20. Караваєв, 29. Буяльський – 41. Бєсєдін (11. Ванат, 83).

«Штурм»: 27. Зібенхандль – 22. Газібегович, 42. Аффенгрубер, 5. Вютріх, 44. Данте (28. Шнегг, 67) – 4. Станкович, 25. Гірлендер (к) (30. Любич, 67), 8. Прасс (17. Демаку, 78) – 19. Хорват – 11. Саркарія, 9. Хойлунн (26. Ланг, 89).

Гол: Караваєв (28).

Попередження: Попов (20), Шепелєв (48) – Вютріх (16), Станкович (41), Гірлендер (46).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер