Одинадцять динамівців посприяли перемозі збірної України U17 над Азербайджаном

Одинадцять динамівців посприяли перемозі збірної України U17 над Азербайджаном

У понеділок, 24 жовтня, юнацька збірна України вікової категорії U17 (футболісти не старші 2006-го року народження) розпочала виступи у кваліфікаційному раунді до Євро-2023. У першому турі групи 2 підопічні Юрія Мороза зустрілися з однолітками з Азербайджану, матч пройшов у боснійській Какані на стадіоні «Младость» та завершився результативно – 5:2 на користь «синьо-жовтих». Усі п’ять м’ячів записали на свій рахунок динамівці, причому, одразу чотири забив Матвій Пономаренко, а ще один – Кирило Осипенко.

Більшу частину гри українці володіли перевагою, яку почали втілювати в голи ближче до перерви. Спершу Пономаренко реалізував зароблений Пашком пенальті. Згодом він же подвоїв перевагу нашої команди.

Покер же активний Матвій оформив вже у другому таймі. На 59-й хвилині він успішно зіграв на добиванні під час кутового, а на 68-й скористався помилкою голкіпера суперника й відправив м’яч у порожні ворота.

Після цього українці дещо розслабилися та пропустили два голи — Гусейн Гусейнов забив ударом через себе після стандарту, а Мурад Маммадов реалізував пенальті.

На 90-й хвилині «синьо-жовті» оформили свій п'ятий м'яч — невдовзі після виходу на заміну контратаку завершив Осипенко. У доданий арбітром час азербайджанці влучили в поперечину.

У підсумку юнацька збірна України розпочала свій виступ на турнірі з перемоги — 5:2. Наступний матч наша команда проведе 27 жовтня проти Ліхтенштейну.

Відзначимо, що у матчі взяли участь усі 11 футболістів, викликаних на навчально-тренувальний збір та кваліфікаційні поєдинки. Це воротар В'ячеслав Суркіс, захисники Владислав Захарченко, Максим Коробов, Денис Дикий, півзахисники Давид Білий, Данило Іщенко, Кирило Осипенко, нападники Владислав Калин, Кирило Пашко, Віталій Лобко та Матвій Пономаренко. Нагадаємо, усі вони на правах оренди виступають за луганську «Зорю».

Євро-2023 (U17). Кваліфікаційний раунд. Група 2

24.10.2022. Какана, стадіон «Младость»

Азербайджан (U17) — Україна (U17) — 2:5 (0:2)

Україна (U17): Бакус (Суркіс, 67), Бакай, Коробов (Дігтярь, 67), Захарченко, Дикий, Білий (Осипенко, 76), Іщенко, Хан (Лобко, 67), Пашко, Пономаренко (к) (Цуканов, 72), Калин.

Голи: Г. Гусейнов (77), Мур. Маммадов (83, з пенальті) — Пономаренко (33, з пенальті, 39, 59, 68), Осипенко (90).

Попереджені: Коробов (65), Захарченко (76).

Фото - УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер