Огнєн Вукоєвич: «Хочемо якомога краще підготувати команду, але здоров'я гравців - понад усе»

Огнєн Вукоєвич: «Хочемо якомога краще підготувати команду, але здоров'я гравців - понад усе»

- Зазвичай у день гри тренування не проводяться, але сьогодні у "Динамо" відбулося ранкове заняття. На що воно було спрямоване?

- У нас триває підготовчий період, у попередні два дні було дуже хороше навантаження, багато працюємо з м'ячем. Сьогодні пройшло ранкове тренування перед першим матчем цього року - з чемпіоном Польщі, варшавською "Легією". Повинна бути дуже хороша гра, тому що у "Легії" це передостанній спаринг на зборах перед поновленням чемпіонату.

Наша ранкова робота була спрямована на тактику - захисники й опорники відпрацьовували елементи оборони, а решта гравців провели розминку, грали у квадратах. У нас було всього 45 хвилин, щоб футболісти добре підготувалися до сьогоднішньої контрольної грі.

- Ми побачили гру 6x5, де шостий футболіст був нейтральним джокером. "Сірі" перемогли з рахунком 6:4.

- Так, хлопці провели хорошу гру. Джокер давав перевагу, щоб команді, у якої знаходився м'яч, було легше розвинути атаку. Це для нас дуже важливо, адже ви знаєте, що в чемпіонаті України більшість команд у зустрічах із "Динамо" обороняється. Тому ми часто відпрацьовуємо цей компонент на тренуваннях. Добре виконали завдання, було багато красивих голів. Сподіваюся, вдасться забивати так само ефектно і в сьогоднішньому контрольному матчі.

- Як колишній футболіст, можете сказати, наскільки складно команді даються ігри на тлі великих навантажень?

- Звичайно, важко. Але, як я вже сказав, ми проходимо підготовчий період, під час якого нам необхідно виконати завдання, які Містер вимагає в тактичному плані. Фізична готовність також закладається поступово, крок за кроком. У нас є достатньо часу, попереду ще збір у Туреччині. Гравці встигнуть відпочити та підійти свіжими до першого після перерви туру чемпіонату України та матчу з "Брюгге" в Лізі Європи. До того моменту команді потрібно бути на стовідсотковому рівні готовності.

- Як буде підбиратися склад на перший контрольний матч?

- Містер сказав, що хлопці зіграють по тайму, він надасть шанс усім футболістам. Кожен виконавець зможе показати свої якості та претендувати на стартовий склад.

- Відсутність травмованих говорить про поступовість нарощування тренувань і роль інтенсивності в цьому процесі?

- Це важко, але дуже важливо. Підготовка йде крок за кроком. Найкращий гравець - це здоровий гравець. Ми хочемо якомога краще підготувати команду, але здоров'я - понад усе. Якщо ми втратимо футболіста, це буде означати, що ми щось зробили неправильно в процесі тренувань.

Зараз проводиться хороша робота, травмованих немає. Сподіваюся, так буде тривати й надалі. Шапаренко вже почувається добре, окрім того, ми чекаємо повернення Тимчика після важкої травми. Так що, думаю, всі футболісти швидко увіллються в тренувальний процес.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер