Представляємо суперника. «Барселона» (Іспанія)

Представляємо суперника. «Барселона» (Іспанія)

У вівторок, 2 листопада, динамівці проведуть матч 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів проти легендарної «Барселони». Початок зустрічі о 22:00, поєдинок відбудеться на домашній арені «біло-синіх» – НСК «Олімпійський».

Представляємо нашого майбутнього суперника.

Повна назва: Futbol Club Barcelona

Дата заснування: 29 листопада 1899 року

Домашній стадіон: «Камп Ноу» (місткість - 99,354 глядача)

Президент: Жоан Лапорта

Головний тренер: Серхі Бархуан (виконуючий обов'язки з 28 жовтня 2021 року)

Найрезультативніші гравці в історії (у всіх турнірах): Ліонель Мессі (672 голи), Сезар Родрігес (232), Луїс Суарес (198), Ласло Кубала (194), Жозеп Самітьєр (184)

Найбільше матчів (у всіх турнірах): Ліонель Мессі (778), Хаві (767), Андрес Іньєста (674), Серхіо Бускетс (642), Карлес Пуйоль (593)

Досягнення: 26-разовий чемпіон Іспанії, 31-разовий володар Кубка Іспанії, 13-разовий володар Суперкубка Іспанії, 5-разовий переможець Кубка/Ліги чемпіонів УЄФА, 4-разовий володар Кубка володарів Кубка УЄФА, 5-разовий володар Суперкубка УЄФА, 3-разовий чемпіон клубного чемпіонату світу

Позиція в чемпіонаті Іспанії-2021/2022: 9-та (11 матчів, 16 очок)

Сезон 2020/2021

«Барселона» провалила кінцівку минулого чемпіонату Іспанії й упустила титул. Каталонці взяли лише 5 очок в останніх 4-х поєдинках і в підсумку відстали і від «Атлетіко» (на 7 пунктів), і від «Реала» (на 5 очок).

Третє місце для «Барси» зовсім нічого не значило, крім можливості стартувати в Лізі чемпіонів у груповому турнірі. При цьому каталонці стали найрезультативнішою командою чемпіонату з великим відривом (85 забитих м'ячів проти 67-ми у мадридського дуету), але оборона команди була гіршою не тільки за «Атлетіко», «Реал», а й «Севілью» (на рівні з «Реал Сосьєдад»).

А ось у національному Кубку команда досягла успіху. На шляху до фіналу підопічні Рональда Кумана вибили «Райо Вальєкано» (2:1), «Гранаду» (5:3), «Севілью» (0:2, 3:0), а в фіналі розбили «Атлетик» Більбао (4:0). Це був 31-й Кубок Іспанії для клубу (для порівняння - у «Реала» 19 подібних трофеїв).

У Лізі чемпіонів «Барса» виступала в одній групі з «Динамо», тому всі розклади ще в пам'яті. Каталонці вийшли з групи з другого місця, в 1/8 фіналу потрапили під каток ПСЖ у себе вдома (1:4), а в гостях могли зробити диво, але не реалізувавши багато моментів, завершили зустріч 1:1.

Літні трансфери

Клуб чекали великі потрясіння минулого літа. Із фінансових причин покинув «Барселону» один із найкращих гравців в історії світового футболу Ліонель Мессі, важливий форвард Антуан Грізманн повернувся до «Атлетіко», ряд запасних футболістів також покинули команду.

Із новачків команди виділимо ключового нападника збірної Нідерландів Мемфіса Депая та легенду «Манчестер Сіті» Серхіо Агуеро. Крім того, підписали відомого центрфорварда Люка де Йонга, талановитого захисника Еріка Гарсію, одного з найкращих молодих гравців австрійського чемпіонату Юсуфа Деміра.

Підсумки всієї літньої трансферної кампанії

Прийшли: Ерік Гарсія (центральний захисник, «Манчестер Сіті»), Мемфіс Депай (центрфорвард/вінгер, «Ліон»), Юсуф Демір (оренда, правий вінгер, «Рапід» Відень), Серхіо Агуеро (центрфорвард, «Манчестер Сіті»), Люк де Йонг (центрфорвард, «Севілья»);

Пішли (ряд гравців не виступали за команду в минулому сезоні): Емерсон (правий захисник, «Тоттенхем»), Жуніор Фірпо (лівий захисник, «Лідс»), Ліонель Мессі (центрфорвард/вінгер, ПСЖ), Антуан Грізманн (центрфорвард/вінгер , «Атлетіко»), Карлес Аленья (центральний півзахисник, «Хетафе»), Жуан Міранда (лівий захисник, «Бетіс»), Францішку Трінкау (вінгер, «Вулверхемптон»), Матеус Фернандес (опорний півзахисник, «Палмейрас»), Міралем Пьянич (півзахисник, «Бешикташ»), Жан-Клер Тодібо (центральний захисник, «Ніцца»), Ілайш Модіба (центральний півзахисник, РБ «Лейпциг»).

Старт у сезоні-2021/2022

«Барселона» далека від своєї колишньої сили останніх років, вигравши лише 4 матчі з 11-ти в національному чемпіонаті. Каталонці йдуть на 9-му рядку, відстаючи від шостого, єврокубкового, місця на три бали. Новий лідер атак «Барси» Мемфіс Депай забив у національному чемпіонаті 5 м'ячів (плюс 2 результативні передачі), ще по два додали Ансу Фаті, Серхі Роберто та Мартін Брейтуейт.

У Лізі чемпіонів у «блау-гранас» ще не все втрачено – дві поразки по 0:3 (від «Баварії» та «Бенфіки») та мінімальна перемога над «Динамо» (1:0) дозволяє з трьома очками посідати третє місце у групі з відставанням в одне очко від «Бенфіки», яка йде другою.

Фото - ФК «Барселона»

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер