Представляємо суперника. «Шахтар» (Донецьк)

Представляємо суперника. «Шахтар» (Донецьк)

У рамках 10-го туру VBET Ліги київське «Динамо» прийматиме донецький «Шахтар». Матч відбудеться у неділю, 3 жовтня, на НСК «Олімпійський» та розпочнеться о 19:30.

Перед очним протистоянням «гірники» в турнірній таблиці відстають від динамівців на три очки. До вашої уваги візитівка суперника «біло-синіх».

«Шахтар» (Донецьк)

Дата заснування: 1936 рік

Президент: Рінат Ахметов

Головний тренер: Роберто Де Дзербі

Домашні матчі в нинішньому сезоні клуб проводить на НСК «Олімпійський» у Києві.

Поточна позиція в сезоні 2021/22: 2-га (22 очки; 7 перемог, 1 нічия, 1 поразка; різниця м’ячів 23:5).

Результат матчу другого кола сезону 2020/21: «Шахтар» - «Динамо» - 0:1 (де Пена, 24, з пенальті).

Усі бомбардири команди в поточному сезоні УПЛ:

6 голів (1 – з пенальті) – Лассіна Траоре

3 – Судаков

2 – Алан Патрік, Тете

1 – Фернандо, Мудрик, Педріньйо, Сікан, Степаненко, Корнієнко, Манор Соломон, Марлос (1 – з пенальті)

Найкращі асистенти команди в поточному сезоні УПЛ:

4 асисти – Конопля

3 – Мудрик

2 – Марлос, Алан Патрік

Форма команди

Останні матчі: Н – В – В – В – П

28 вересня. ЛЧ. «Шахтар» - «Інтер» - 0:0

25 вересня. УПЛ. «Шахтар» - «Верес» - 4:1

22 вересня. СК. «Шахтар» - «Динамо» - 3:0

18 вересня. УПЛ. «Маріуполь» - «Шахтар» - 0:5

15 вересня. ЛЧ. «Шериф» - «Шахтар» - 2:0

Стан справ у нинішньому сезоні

Після невтішних для «Шахтаря» результатів минулого сезону, в якому всі трофеї на внутрішній арені здобуло київське «Динамо», «гірники» нестабільно розпочали і поточний ігровий рік – вже під керівництвом нового наставника Роберто Де Дзербі. Донеччани нервово стартували в єврокубках, пройшовши «Монако» в кваліфікації Ліги чемпіонів завдяки автоголу суперників у додатковий час, здобули лише одне очко у зустрічах з «Олександрією» та «Минаєм», а також зазнали сенсаційної поразки від молдавського «Шерифа».

Однак у нещодавньому поєдинку за Суперкубок України «Шахтар» зумів згладити нестабільний старт, перегравши «Динамо» і ставши володарем першого трофею українського сезону. Після того у Лізі чемпіонів «гірники» зіграли внічию з міланським «Інтером».

На даний момент «Шахтар» займає друге місце в турнірній таблиці УПЛ, набравши 22 очки після 9-ти турів. «Динамо» йде попереду на відстані однієї перемоги, випереджаючи противників на три бали.

Кадрова ситуація

Влітку «Шахтар» провадив активну роботу на трансферному ринку, укомплектувавшись цілим рядом виконавців. Найгучнішими були придбання захисника Марлона з колишнього клубу Де Дзербі – «Сассуоло», хавбека «Бенфіки» Педріньйо, а також форварда Лассіни Траоре з «Аяксу». Окрім того, склад «гірників» поповнили й українці – з оренд повернулися оборонець Юхим Конопля, півзахисник Артем Бондаренко, а також нападник Данило Сікан.

Натомість «помаранчево-чорні» заробили на продажі Давіда Хочолави до «Копенгагена». В’ячеслав Танковський поповнив склад «Металіста», а Сергій Болбат, Валерій Бондаренко, Ігор Кирюханцев, Маркіньос Сіпріано, Владислав Вакула та Богдан В’юнник роз’їхалися по орендах.

Перед поєдинком із «Динамо» донеччани залишилися без свого найкращого бомбардира – Лассіна Траоре отримав травму коліна в матчі з «Інтером». До того ж, у лазареті «Шахтаря» залишаються Євген Коноплянка, Жуніор Мораес, Фернандо та Дентіньо. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер