Прес-конференція Мірчі Луческу напередодні матчу з «Бенфікою»

Прес-конференція Мірчі Луческу напередодні матчу з «Бенфікою»

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу відповів на питання представників ЗМІ під час передматчевої прес-конференції напередодні поєдинку з «Бенфікою» в рамках 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів:

- Чи будете завтра приділяти особливу увагу Роману Яремчуку, який багато забиває і за клуб, і за збірну?

- У цій команді в нападі грає не тільки Яремчук, а є ще й Рамос, і Нуньєс, і Сеферович, все залежить від того, кого поставить до складу головний тренер. Не знаю, хто з них буде грати, та це й не так важливо. Не знаю, чи поставить тренер Яремчука грати вдома проти колишньої команди. У «Бенфіки» зараз хороший період - команда лідирує в чемпіонаті Португалії, її очолює хороший тренер, який працює на високому рівні протягом 20-25 років. Його команди завжди борються за найвищі місця. Якщо не помиляюся, він очолював «Фламенго» і виграв чемпіонат, також успішно працював в «Аль-Хілалі», португальському «Спортингу». Ще не грав проти нього, але добре знаю по його матчам і нашим зустрічам в Ньоні на нараді тренерів.

На нас чекає складна гра з сильним суперником. Сподіваємося на допомогу вболівальників і чекаємо їх у великій кількості завтра. Ми граємо проти досвідченої команди, майже всі футболісти довгі роки грали за найкращі клуби Європи, і мають великий досвід міжнародних ігор, за збірні. Це Отаменді, Вертонген, Жоао Маріо, Піцці, Сеферович. Наші гравці, особливо молоді, повні ентузіазму, вони хочуть себе показати та добре грати за «Динамо». Якщо минулого року ми виступали в Лізі чемпіонів вперше після п'ятирічної паузи, то зараз ми повинні хотіти більшого, зробити крок вперед в Лізі чемпіонів. Думаю, нас чекає цікава зустріч.

- В якому стані перебуває Віталій Буяльський, та чи готовий він зіграти завтра?

- Я по ньому ще не прийняв рішення, він вчора провів тільки перше тренування в загальній групі. Знаючи його характер і особисті якості, якщо він і буде грати, то на всі 100%.

- Як психологічно себе почуває Караваєв, якого напередодні тренер збірної України розкритикував за невміння грати в захисті?

- Професійні футболісти зобов'язані проходити через складні моменти. Кожні 3-4 дні у них іспит - це гра. Футболісти мають бути сильними психологічно. Хто залишається у вчорашньому дні, у того немає жодних шансів прогресувати. Тож у Караваєва жодних проблем немає.

- Як прокоментуєте процес адаптації Вітіньйо і Шкуріна?

- Жоден бразильський гравець не адаптується миттєво, йому потрібен час, оскільки тут все по-іншому, по-новому: інше життя, менталітет. Жоден мій бразильський футболіст в «Шахтарі» не розпочинав грати відразу, напевно, за винятком Ілсіньйо, який був старшим і досвідченішим. Всім потрібен був різний час на адаптацію. Спочатку я їх випускав на 10-15 хвилин на поле. Потім вони починали грати, і не тому що за них заплатили гроші, а тому що заслуговували. Гравці приймали таку мою філософію. Вітіньйо - хороший молодий гравець, але йому потрібен час на адаптацію. Його час прийде.

Можу провести таку паралель: в той час, коли я працював в «Шахтарі», «Динамо» купувало хороших, якісних молодих гравців, але вони грали 3-4 гри не дуже вдало, і їх садили на лавку. Це неправильно, оскільки для гравців, які приїжджають з іншого континенту, це велика зміна обстановки, абсолютно нове життя, зв'язки і команда. А вони потім губилися. У «Шахтарі» бразильці починали грати тільки на третій рік, змінюючи один одного. А в цілому, це у кожного по-різному. Як правило, ті, хто досвідченіші і більш майстерні вирішують результат матчу.

Що стосується Шкуріна, йому також потрібен час, але я задоволений тим, як він грає, це динамічний гравець. Також чекаємо на повернення Раміреса, щоб подивитися, чим і як він може нам допомогти. Але в будь-якому випадку, до повернення Бєсєдіна ці хлопці мають робити свою роботу в атаці якнайкраще і якісніше.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер