Суперкубок України. Післяматчева прес-конференція Мірчі Луческу

Суперкубок України. Післяматчева прес-конференція Мірчі Луческу

- Ця гра могла і не відбутися, адже ми виграли і чемпіонат, і Кубок України. Я очікував, що мої гравці не досягнуть того рівня мотивації, на якому перебували наші суперники. Такі матчі часто граються до першого гола. На жаль, ми не реалізували свої моменти, а суперник забив. Нам потрібно було сміливіше виходити в атаку, а технічні і швидкі гравці «Шахтаря» цим скористалися, забивши два м'ячі. Заслужена перемога суперника, з чим їх вітаю.

У роздягальні у мене була розмова з гравцями про командний дух, про те, що сталося сьогодні на полі. Можна програти гру, але не можна так поступатися в єдиноборствах. Ми поверхнево і розслаблено поставилися до цього компоненту, і суперник виграв великий відсоток єдиноборств. Ми проаналізуємо цей поєдинок, через 11 днів на нас чекає зустріч з «Шахтарем» вже в чемпіонаті.

Мені абсолютно не сподобалася атмосфера агресивності, яка панувала в цій грі. Не сподобалися виходи на поле тренерського штабу суперника. Крім того, з лави «Шахтаря» гравці та тренери постійно вибігали і кричали в нашу сторону. Це можна вважати моєю відповіддю на вчорашню заяву про те, що ми нібито чинимо тиск на суддів. Я такого не помічаю, бачу лише те, що ми отримуємо більше фолів і жовтих карток, ніж суперник. Мені здається, що це відсутність поваги до нашої команди, тренерського штабу і гравців. Я ніколи не допускав коментарів з приводу поведінки інших суперників, але коли нас атакують, ми повинні дати відповідь.

У сьогоднішній грі був відсутній fair play з боку лави запасних «Шахтаря». Коли грають дві найкращі команди країни, ми не можемо допускати такої поведінки. Це не прикрашає наш чемпіонат.

У будь-якому випадку, вітаю «Шахтар» із заслуженою перемогою. Це хороша команда з якісними гравцями, в яку були зроблені великі вкладення. Думаю, що цій команді не потрібно створювати таку агресивну атмосферу і не дотримуватися fair play. Сподіваюся, що в майбутньому цього не повториться.

- «Динамо» сильно почало матч, але після 20-ї хвилини віддало ініціативу «Шахтарю». У чому ви бачите причину?

- У таких іграх не буває дрібниць. Одна груба помилка відразу дестабілізувала ситуацію. Проникаюча передача на Миколенка не мала пройти, після чого його ще і обіграв суперник. А далі в штрафному майданчику не розібралися з Траоре. Напевно, дається взнаки відсутність досвіду у наших молодих центральних захисників. Після пропущеного гола ситуація змінилася - «Шахтар» зловив кураж і впевненість, а у наших гравців з'явилася боязнь грати, вони згасли, почали діяти довгими передачами, тоді як я просив контролювати м'яч. Це і зіпсувало гру.

- Ви проводите четвертий матч проти «Шахтаря» на чолі «Динамо», і два рази програвали з рахунком 0:3. Чи є це для вас болючим?

- Наша команда майже рік не програвала «Шахтарю». Важко утримати мотивацію гравців на високому рівні і, судячи з усього, спад припав саме на цю гру. Ми маємо все серйозно проаналізувати і рухатися далі, до наступних ігор.

-Як можете оцінити гру Супряги?

-Відсутність тих же Бєсєдіна і Попова позначається в таких іграх, де потрібні силові якості і інша швидкість. Однак будь-яке пояснення буде виглядати як виправдання з мого боку, а я не хочу вибачатися. «Шахтар» сьогодні був сильнішим і зіграв краще.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер