У стані суперників: Яремчук зробив дубль за «Бенфіку», «Барселона» перервала серію невдач

У стані суперників: Яремчук зробив дубль за «Бенфіку», «Барселона» перервала серію невдач

У цей уїк-енд свої матчі на внутрішніх аренах провели суперники «Динамо» по груповому раунду Ліги чемпіонів. Про матч «Баварії», яка зіграла ще в п'ятницю, ми писали в окремому матеріалі, тут мова піде про «Бенфіку» та «Барселону».

«Бенфіка»: перший дубль Романа Яремчука

«Бенфіка» в рамках 7-го туру португальської ліги вирушила до Гімарайншу, де зустрілася з місцевою «Віторією». У стартовому складі «орлів» усьоме в сезоні (з 10 матчів в чемпіонаті і Лізі чемпіонів) вийшов динамівський вихованець Роман Яремчук.

Саме він відкрив рахунок на 30-й хвилині зустрічі. Отримавши пас урозріз із глибини від Яна Вертонгена, він на швидкості увірвався до штрафного майданчика й ефектно підсік м'яч над голкіпером, який вийшов із воріт.

За десять хвилин Яремчук знову відзначився у воротах «Віторії». Він вдало пішов у пресинг і змусив захисника команди-суперниці помилитися. Гравці «Бенфіки» перехопили м'яч і в два паси знову вивели Романа на рандеву з воротарем. Цього разу йому намагалися перешкодити два захисники, але Яремчук виявився швидшим і проштовхнув м'яч у ближній кут воріт.

Це перший дубль Яремчука після переходу з «Гента». Всього ж на його рахунку 4 голи в 5-ти матчах на внутрішній арені. У 4-х іграх Ліги чемпіонів, включаючи кваліфікацію, він ще не забивав.

Яремчук був замінений на 66-й хвилині, після чого команди обмінялися голами. На 73-й Жоао Маріо забив третій м'яч «орлів», а за п'ять хвилин господарі поля заробили та реалізували пенальті.

Після 7 турів «Бенфіка» лідирує зі стовідсотковим показником – 21 очко. Найближчих переслідувачів, «Порту» та «Спортінг», команда Жорже Жезуша випереджає на 4 пункти.

Чемпіонат Португалії. 7 тур

«Віторія Гімарайнш» - «Бенфіка» - 1:3

Склад «Бенфіки»: Влаходімос - Лукас Верісімо, Отаменді, Вертонген - Лазаро, Жуан Маріу (Мейте, 75), Вайгл (Фернандеш, 76), Грімальдо (Діас, 87) - Рафаель Сілва (Евертон, 87), Нуньєс, Яремчук (Піцці, 66)

Голи: Дуарте (76, з пенальті) - Яремчук (30, 41), Жуан Маріу (73)

«Барселона»: дебютний гол Люка де Йонга, тріумфальне повернення Ансу Фаті

«Барселона» матч 7-го туру Прімери провела в неділю вдень. У гості на «Камп Ноу» завітав «Леванте», який в останні роки часто відбирає очки у «кулес» на своєму полі. Зовсім по-іншому йдуть справи на полі «Барси», яка і цього разу порадувала 35 тисяч глядачів, що зібралися на «Камп Ноу».

Цю зустріч «синьо-гранатові» провели без свого наставника Рональда Кумана на тренерській лаві. Тренер отримав червону картку в кінцівці минулого матчу з «Кадісом» за суперечки з арбітром і двоматчеву дискваліфікацію. Крім того, у грі не міг взяти участь Френкі де Йонг, вилучений за два попередження у тій самій грі минулого туру. У середній лінії знову зі старту вийшов дебютант сезону 17-річний Гаві. Також місце на полі знайшлося 19-річному Ніко Гонсалесу, який слідом за Гаві дебютував у стартовій 11-ці.

Каталонці з перших хвилин понеслися на ворота суперників, бажаючи реабілітуватися за невдачі в останніх матчах і вже на 6-й хвилині повели в рахунку. Слаломний прохід Мемфіса Депая у штрафному майданчику валенсійців зупинили не за правилами, і сам постраждалий реалізував пенальті.

А ще за вісім хвилин «кулес» вже вели у два м'ячі. Свій перший гол за «Барселону» в четвертому матчі забив орендований у «Севільї» Люк де Йонг. Він завершив ударом в один дотик з центру штрафного майданчика пас з лівого флангу врозріз від Деста.

Ведучи в два м'ячі, «Барселона» спокійно контролювала хід зустрічі, володіючи ініціативою у властивій собі манері. Однак створивши чимало гольових моментів, каталонці довгий час не могли довести рахунок до розгромного.

Важливим моментом для «Барселони» стало повернення на поле після тривалої відсутності головного таланту з Ла Масіі, 18-річного Ансу Фаті. Він не грав з 7 листопада минулого року, коли отримав важку травму коліна у грі з «Бетісом» (за 3 дні до тієї гри він вийшов у стартовому складі на домашній матч проти київського «Динамо»).

Фаті з'явився на полі під бурхливі овації трибун на 81-й хвилині зустрічі, а через 10 хвилин забив красивий гол ударом з-за меж штрафного майданчика після сольного проходу. 3:0 – і «Барселона» відстає від лідируючого «Реала» на 5 очок, зігравши на один матч менше. Каталонці займають шосту сходинку за набраними очками і третю за втраченими.

Ла Ліга. 7 тур

«Барселона» - «Леванте» - 3:0

Склад «Барселони»: Тер Штеген - Мінгеса (Араухо, 81), Піке, Ерік Гарсія, Дест (Ленгле, 89) - Ніко Гонсалес, Бускетс, Гаві (Демір, 81) - Коутіньйо (Рікі Пуч, 59), Депай, Люк де Йонг (Ансу Фаті, 81).

Голи: Депай (6, з пенальті), Люк де Йонг (14), Фаті (90+1)

*фото Барселона, Бенфіка

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер