Україна завдяки голу Віктора Циганкова перемогла Ірландію у стартовому матчі Ліги націй

Україна завдяки голу Віктора Циганкова перемогла Ірландію у стартовому матчі Ліги націй

Через три дні після матчу відбору на Чемпіонат світу проти Вельсу збірна України провела поєдинок Ліги націй проти Ірландії.

Таким чином «синьо-жовті» зіграли третій офіційний матч за вісім днів на Туманному Альбіоні. Зі збірною Ірландії Україна зустрілася вперше у своїй історії.

Олександр Петраков вдався до значної ротації у стартовому складі збірної, залишивши тільки Віталія Миколенка. Зі стартових хвилин у Дубліні на полі з’явились 10 нових виконавців, четверо з яких – динамівці Олександр Сирота, Денис Попов, Микола Шапаренко та Сергій Сидорчук. Для останнього цей матч став ювілейним, 50-м у складі національної збірної, і символічно, що капітан «Динамо» вивів збірну на цей поєдинок із капітанською пов’язкою.

Для пари динамівських центрбеків ця гра стала лише другою у складі національної збірної. Свій перший матч Попов провів 23 травня минулого року у товариській грі з Бахрейном, а Сирота дебютував 8 вересня того ж року у контрольному матчі з Чехією. Для більш досвідченого Шапаренка цей матч став 26-м за національну команду.

Перший тайм минув за ігрової переваги української збірної, яка втілилася у логічний забитий м’яч перед перервою після класного дальнього удару Тараса Качараби, однак під час атаки «синьо-жовтих» арбітри зафіксували офсайд та відмінили взяття воріт.

У перерві Олександр Петраков провів одну заміну, випустивши на поле п’ятого динамівця Віктора Циганкова, для якого ця гра стала 39-ю у футболці національної збірної. І ця заміна дуже швидко спрацювала. На початку 48-ї хвилини Віктор виконав штрафний удар від бокової лінії з правого флангу, підкрутивши м’яч у ворота. Ніхто з гравців не вплинув на траєкторію польоту м’яча, і сфера рикошетом від газону влетіла у дальню дев’ятку! Таким чином Віктору знадобилося трохи більше 120 секунд на полі для того аби відзначитись забитим м’ячем, 7-м за національну команду.

На 72-й хвилині на полі з’явився шостий динамівець у складі збірної, Олександр Караваєв, для якого ця поява на полі стала 43-ю у складі збірної.

На цей момент команда Петракова зосередилася на обороні власних воріт, адже ірландці значно активізувалися в атаці, притиснули нашу збірну до воріт та створили кілька небезпечних моментів.

Останні хвилини виявилися для гостей дуже непростими, проте Україна вистояла та перемогла у стартовому матчі нового сезону Ліги націй. У паралельному матчі Шотландія перемогла Вірменію (2:0) та очолила групу завдяки кращій різниці м’ячів. Україна поки на другому місці та готуватиметься до двох матчів, які проведе у польському місті Лодзь проти Вірменії (11 червня) та Ірландії (14 червня).

Ліга націй УЄФА. Група B. 1 тур

Ірландія – Україна – 0:1

08.06.2022. Дублін. «Авіва»

Склад України: Лунін – Попов, Бондар, Сирота – Качараба (Караваєв, 72), Сидорчук (к) (Ігнатенко, 88), Шапаренко, Миколенко – Зубков (Циганков, 46), Мудрик (Піхальонок, 72) – Довбик (Сікан, 80).

Гол: Циганков (48)         

Фото @UEFA @FAIreland


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер