Статистичні підсумки першої частини сезону: забиті голи

Статистичні підсумки першої частини сезону: забиті голи

У сезоні 2022/2023 «Динамо» провело 15 матчів у чемпіонаті України та 12 у єврокубках - по 6 у групі Ліги Європи та кваліфікації до групового раунду Ліги чемпіонів. У цих 27-ми поєдинках «біло-сині» забили сумарно 34 голи.

Погляньмо, хто та як забиває голи за «Динамо» у цьому сезоні. До вашої уваги список бомбардирів та типологія м’ячів динамівців.

На першому місці у списку бомбардирів команди цього сезону Віталій Буяльський. Найчастіше він відзначався ударом правою ногою, в один дотик. Найчастіше асистентом Буяльського виступав Віктор Циганков. Також Віталій вдало грав на добиванні. А один із м’ячів – у останньому матчі – забив прямим ударом зі штрафного. Цей гол є поки що єдиним голом киян, забитим прямим ударом зі штрафного у цьому сезоні. На рахунку Буяльського вже два дублі – у матчах з «Рухом» та «Кривбасом».

На другому місці в рейтингу бомбардирів з невеликим відставанням від Віталія Буяльського йде Віктор Циганков. Він забивав переважно лівою ногою. Два м’ячі з 9-ти Віктор забив з пенальті. Також Віктор традиційно має в своєму активі і красивий гол після дальнього удару, який подарував киянам перемогу у грі з «Вересом». На рахунку Віктора також один дубль – у грі з «Інгульцем».

На третє місце бомбардирського рейтингу увірвався форвард Владислав Ванат. Він теж забивав не лише з гри, а і з пенальті. Найбільш яскравим став гол Ваната у ворота «Кривбасу», коли він сміливо пішов самотужки у дриблінг біля чужого штрафного майданчика та завершив сольний прохід влучним ударом.  

Бомбардири Динамо у сезоні 2022/2023:

Буяльський - 11

Циганков - 9

Ванат - 6

Гармаш - 2

Караваєв - 2

Вівчаренко - 1

Лонвейк - 1

Тимчик - 1

Шепелєв - 1

Що ж до типології м’ячів, найчастіше динамівці забивали голи з гри, після швидких комбінацій у штрафному майданчику та на його підступах, а також після флангових прострілів. У цьому сезоні кияни рідко забивають голи ударами головою, а також після штрафних ударів та навісів зі стандартів. Нечастими є і результативні дальні постріли – переважна більшість голів була забита з меж штрафного.   

ТИПОЛОГІЯ ГОЛІВ

Правою ногою – 16

Лівою ногою – 16

Головою – 2

***

З меж штрафного – 30

Дальніми ударами – 4

***

З гри – 26

З пенальті – 3

Зі штрафного прямим ударом - 1

Після розіграшу штрафного - 1

Після розіграшу кутового - 3

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер