Вікторія Кликова: «Володимиру Пятенку вдалося зібрати боєздатну команду»

Вікторія Кликова: «Володимиру Пятенку вдалося зібрати боєздатну команду»

В інтерв'ю офіційному сайту «Динамо» захисниця Вікторія Кликова підбила підсумки 2021 року для жіночої команди «біло-синіх», а також розповіла про свій шлях у футболі.

Зазначимо, що у 9-ти матчах Першої ліги України, в якій беруть участь динамівки, «біло-сині» набрали 23 очки та розташувалися на першому місці у групі А.

- Команда добре впоралася з поставленими завданнями, це видно у турнірній таблиці, але і гравці, і тренер знають, що ми здатні на більше.

- Володимир Миколайович П'ятенко в одному з інтерв'ю сказав, що головна мета перед сезоном була зібрати боєздатну команду, яка зростатиме. На зимову перерву ви пішли, лідируючи у турнірній таблиці – план виконаний?

- Володимиру Миколайовичу П'ятенку вдалося зібрати боєздатну команду, яка має велике бажання рости, розвиватися та йти до мети, яку поставив тренер. У першому колі, гадаю, план ми виконали.

- Ви - лідер за проведеним часом на полі (810 хвилин у 9 матчах). Довіра тренера приємна?

- Будь-якому гравцеві приємна така довіра від тренера. Це великий стимул працювати над собою.

- Під час сезону ви показали хорошу результативність (6 перемог у 9-ти матчах, 2 нічиї). Як даються навантаження та інтенсивний графік на професійному рівні?

- Спочатку звикнути до цих навантажень було трохи важко, тренер давав адекватне навантаження та правильний графік тренувань, згодом ми звикли.

- Забивши багато, ви пропустили мало (різниця – плюс 29 м'ячів). Чи важливо зберігати баланс в атаці та захисті?

- У кожній грі є баланс між атакою та захистом. Намагаємося приділяти увагу кожному аспекту гри.

- Чим зараз займається жіноча команда?

- Після закінчення першої половини сезону у нас була невелика відпустка, після якої ми продовжили працювати. У наш графік тренувань тренер додав йогу та аеробіку. Працювали над нашим фізичним станом і технічними здібностями. Зараз знову відпочиваємо та після новорічних свят почнемо цілеспрямовану підготовку до другої половини сезону.

– Вийти до Вищої ліги України команді під силу?

- Звичайно, під силу, головне – правильно йти до мети.

- Розкажіть більше про себе. Як і коли почали займатись футболом? Як потрапили до «Динамо»?

- Футболом почала займатися ще в дитинстві. Як і всі, мабуть, грала спочатку з хлопчиками. Займалася футзалом, потім перейшла у великий футбол. У липні запросили на перегляд до «Динамо» – власне, так і потрапила до команди.

- Чим захоплюєтеся, окрім футболу?

- Окрім футболу, немає особливих захоплень. Єдине, чим ще займаюся, так це навчання.

- Хто підтримував вас у ваших починаннях?

– У всіх моїх починаннях мене підтримували моя сім'я, друзі, родичі. Найближче коло.

- Який футболіст «Динамо» є прикладом для вас?

- Один із прикладів молодих футболістів для мене – Ілля Забарний. У своєму юному віці він уже грає в основному складі «біло-синіх», багато чого досяг. Приклад того, чого хочу досягти я.

- Що вас надихає?

- У всьому мене надихає футбол і мої близькі поряд.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер