Віталій Буяльський: «До кожної вправи ставимося з великою відповідальністю»

Віталій Буяльський: «До кожної вправи ставимося з великою відповідальністю»

- Сьогоднішнє ранкове тренування було легким, можна сказати, розвантажувальним після важкого тижня, протягом якого ми виконали багато бігової роботи. Тренування було більшою мірою емоційне, змагальне - виявили переможців у міні-змаганнях.

У теніс-бол моя команда непогано зіграла, а ось у грі головою ми не досягли значних успіхів, оскільки в нашій міні-команді футболісти підібралися невисокі. Але головним було отримати заряд емоцій після важкого тижня.

- Змагальний принцип присутній у всіх вправах?

- Звісно. Та й узагалі, будь-яка вправа - чи то бігова, чи ігрова - це змагання: або з самим собою, яке зміцнює твій характер, силу волі, або з партнерами.

- Головний тренер озвучив фразу про те, що необхідно працювати не на себе, а на свою команду...

- Звичайно, у цьому і полягає футбол: грає не одна людина, а команда. Навіть якщо один гравець випадає, уже стає важко, якщо два - дуже важко, ну а якщо три - то у команди великі проблеми і важко досягти результату. Ми повинні завжди стояти один за одного і разом вирішувати завдання.

- Учора був, мабуть, найважчий день у плані навантажень?

- У Києві також був важкий період. Але його потрібно пройти, адже це фундамент на другу частину сезону. Вважаю, у подальшому ми будемо підтримувати бігову роботу, яку розпочали в Києві, а продовжили вчора вже тут. Тепер до бігової роботи додаються вправи з м'ячами. Поле тут хороше, зараз звикаємо до роботи з м'ячами. До всіх вправ ставимося з великою відповідальністю і намагаємося їх виконувати на максимумі. Якщо головний тренер дає нам якусь вправу, значить, нам вона потрібна, як у плані командної гри, так і в плані розвитку індивідуальних якостей.

- Учора було тестування швидкісних даних. Гравці між собою порівнювали результати? Чи всі залишилися задоволені своїми показниками?

- Хтось задоволений, хтось ні. Але тут не суть у тому, аби когось принизити чи виявити чиїсь слабкі сторони. Це інформація для тренерського штабу.

- Улюблена вправа гравців - серія ударів по воротах? Особливо коли на воротах Бойко або Бущан...

- Я би сказав, що навіть більше цікаво, коли на ворота стає молодий воротар, який ще не знає, хто куди б'є. Йому забити, як правило, трохи легше. А коли на воротах досвідчені Бойко і Бущан, вони, буває, "читають" твій удар. До того ж вони знають, хто з партнерів по команді як б'є. Відповідно, їм забити складніше.

- А найнеприємніша вправа для футболістів, мабуть, біг?

- Напевно, так. Найнеприємніше - бігати без м'яча. Але зараз потрібно потерпіти, зате потім у матчах сезону буде легше. Бігова робота - це фундамент, який ми закладаємо на всю другу частину сезону.

- На збір вирушили гравці молодіжної команди, є і новачок. Який мікроклімат у команді?

- Усе добре, молодим допомагаємо, спілкуємося з ними. Та вони й самі розуміють, до якої команди вони потрапили, тому все роблять на максимумі. Молодці, питань до них немає, стараються. Не завжди й у нас усе виходить. Після тижня важкої роботи в Києві тут ми приступили до роботи з м'ячем, і, звісно, у всіх є помилки - і у молодих гравців, і у більш досвідчених. Ми всі один одному допомагаємо, адже всі працюємо на один результат.

- Які враження від новачка команди, Ібрагіма Каргбо?

- Потужний нападник, особисто мені чимось нагадує Дьємерсі Мбокані. Біжить швидко, технічний. Гадаю, його чекає в "Динамо" хороше майбутнє.

- Свою результативність він має намір проявити в контрольних матчах?

- Потрібно розуміти, що на зборах матчі проводяться на тлі втоми, і не завжди вдається показати в них свої найкращі якості. Він повинен усе показати вже 22 лютого, коли буде перша офіційна гра. Тоді вже і навантаження будуть меншими, і фізична форма буде оптимальною. А під час збору навантаження великі, втома накопичується, і, звичайно, може не все виходити.

- Медичний штаб був задоволений результатами медобстеження? Усі гравці дотримувалися спортивної дієти?

- Коли ми тільки вийшли з відпустки, під час медогляду в усіх перевірили відсоток жиру, і в усіх він був у нормі. Кожен із нас знає, як правильно харчуватися. З цим проблем ні в кого немає.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер