Володимир Єзерський: «Важливо, хто першим заб’є»

Володимир Єзерський: «Важливо, хто першим заб’є»

Напередодні поєдинку чемпіонату України між «Динамо» та «Шахтарем» своєю думкою про протистояння принципових суперників поділився наставник збірної України U19 Володимир Єзерський, який свого часу виступав за обидві команди:

- Напевно, усі уболівальники, у тому числі й я, із нетерпінням очікують цієї гри. Минулого сезону була справжня інтрига в чемпіонаті, крім того, обидві команди беруть участь у Лізі чемпіонів. Минулий рік був за «Динамо» у всіх турнірах, і звісно, команда з такими амбіціями, як «Шахтар», мріє повернути собі всі трофеї. Плюс, команду очолив новий тренер, склад поповнився хорошими виконавцями. Була проведена якісна селекція, і зараз ми бачимо зовсім інший «Шахтар», ніж минулого року. Емоції, які вирували і на трибунах, і на полі, і на лаві запасних обох команда під час попередньої зустрічі цих команд у Суперкубку, додають смаку майбутній грі.

- У Суперкубку «Шахтар» упевнено переміг «Динамо». Чи буде, на вашу думку, недільний поєдинок схожим на цю гру?

- Суперкубок – це вже історія. Упевнений, що така легка гра для «Шахтаря» вже не повториться. На даний момент команди настільки добре вивчили одна одну, що в матчах між ними, окрім тактичних заготовок, буде важливо, хто першим заб’є. Команда, яка повела у рахунку, або розвиває свою перевагу, або просто доводить гру до перемоги. Зустрічаються дві амбіційні та достатньо молоді команди, тому матч буде цікавим.

- Чи вплинуть результати еврокубкових матчів, що відбулися посеред тижня, на моральний стан та налаштування гравців?

- Звісно, коли команда перемагає, психологічний стан набагато кращий. Але в обох командах футболісти – професіонали, як і тренери, і вони чудово знають, як переключатися з поразок на перемоги. Звісно, результати матчів Ліги чемпіонів можуть вплинути на стан гравців, але мені здається, на такі матчі їх не потрібно особливо налаштовувати.

- У «Шахтаря» травмувався Траоре, у «Динамо» під питанням участь у матчі Буяльського. Наскільки це відчутні втрати для команд?

- Звісно, Траоре та Буяльський – важливі гравці для своїх команд. Але і в «Динамо», і в «Шахтарі» є багато гідних футболістів, які можуть їх замінити. Присутня здорова конкуренція, тому не думаю, що їхня відсутність серйозно позначиться на майбутній грі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер