Юрій МОРОЗ: «У першому таймі гра в обороні не витримувала жодної критики»

Юрій МОРОЗ: «У першому таймі гра в обороні не витримувала жодної критики»

- Звичайно, прикро, що не вдалося виграти, але з іншого боку – добре, що проявили характер та відігралися, програючи по ходу матчу у два м’ячі. Щодо першого тайму, то гра в обороні не витримувала жодної критики, й це було для мене дещо несподіваним. На сьогодні це велика проблема, причому помилялися всі гравці оборонної ланки. Можливо, це сталося на фоні втоми, адже всі вони є гравцями збірної України, у складі якої провели достатню кількість матчів на нещодавньому турнірі в Чехії.

- Порівняно з матчем, який проходив посеред тижня (виїзний проти «Олександрії», – прим.), ви не вдалися до великої ротації…

- Так, сьогодні у нас із перших хвилин вийшли Лєднєв та Булеца. Що стосується Богдана, то йому потрібно давати більше часу, щоб він відчув ігровий ритм, саму гру. Хотілося би, що через ці матчі він набирав форму, тому що незабаром стартує Ліга чемпіонів, де ми, скоріше за все, будемо розраховувати на нього як на гравця основного складу.

- Минулого сезону Верхоланцев, виступаючи за «Зорю», забив десять м’ячів, але цього сезону поки не забивав. Це так звані труднощі адаптації?

- Напевно, так. Хлопець старається, але в той же час потрібно реалізовувати моменти. Сьогодні не можу сказати, що у нього були складні ситуації – потрібно було просто спрямувати м’яча у ворота. Можливо, зіграло свою роль хвилювання, ще якісь нюанси, але хотілося би, щоб ця адаптація минула якомога швидше. Ви бачили, що було багато передач із флангів, багато моментів, але не було того наконечника на вістрі, який міг би втілити їх у забиті м’ячі.

- Що можете сказати про суперників по Лізі чемпіонів?

- Рівна, хороша група. Всі суперники сильні. Поки ми лише починаємо збирати інформацію по першій грі з «Наполі». Подивитися у справі їх найближчим часом не вдасться, оскільки в них лише 10 вересня стартує чемпіонат, а на матчі минулого сезону звертати увагу особливо не варто, оскільки в цій віковій групі може бути багато змін. Коли буде інформація – сядемо з тренерським штабом та розберемося, що до чого, та визначимо тактику на поєдинок. Але Ліга чемпіонів – це одне, а хотілося би, щоб ми домінували, й намагалися не припускатися грубих помилок, як сьогодні.

- Ви вже визначилися, кого з гравців 1997 р.н. будете заявляти для участі в Лізі чемпіонів?

- Поки остаточного рішення нема – воно буде ближче до 5 вересня, коли завершується заявка. Кандидати, звичайно, є – це і Тимчик, і Михайличенко, і Чоботенко, і Маханьков, і Циганков, але лише час покаже, які позиції нам краще «закрити». Кожен із цих футболістів сам по собі дуже сильний, може закрити по дві-три позиції, але остаточне рішення будемо приймати після спільної наради з Сергієм Ребровим та Унаї Мельгосою.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер