Олександр Караваєв: «Гарний настрій тільки допомагає в роботі»

Олександр Караваєв: «Гарний настрій тільки допомагає в роботі»

- Для команди це вже третій переїзд, для тебе особисто - другий. Розкажи про свої враження, чи готовий вриватися в бій разом із «Динамо»?

- Такий режим, можна сказати, виїзних ігор - постійно переїжджаємо, тренуємося. Але нам не звикати, ми все життя у футболі, весь час їздимо - то вдома граємо, то на виїзді. Ми професійні футболісти й маємо ставитися до цього нормально, а також бути готовими тренуватися та грати в будь-якому місці та за будь-яких умов. Оскільки найголовніше - це те, що ми виходимо на поле й робимо на ньому. Тому працюємо, готуємося, й усі думки про першу офіційну гру.

- Таке враження, що всі ці переїзди були продумані заздалегідь, щоб тримати команду в тонусі, адже «Динамо» виступатиме в єврокубках та внутрішній арені, і за тиждень може бути по два виїзди...

- У Містера величезний досвід у футболі, не знаю навіть, чи є хтось, у кого більший на цей момент, і він багато чого знає. Упевнений, що це не дарма, усе заплановано. Потрібно це прийняти й від цього відштовхуватися. Є свої плюси, адже ми гратимемо з дуже серйозними суперниками, це хороший досвід, ми постійно будемо в тонусі, і таких ігор нам не вистачає в чемпіонаті. Це те, що треба, і тренерський штаб, упевнений, добивався того, щоб ми грали з серйозними суперниками. Плюс фактично ми граємо на виїзді, тому подвійна мотивація, адже працюємо під пресингом.

- Ти вже пройшов багато тренувальних зборів. Де почуваєшся комфортніше - Швейцарія, Австрія, Франція?

- Якщо подивитися, то за весь час у футболі найбільше зборів було в Туреччині - це найпопулярніше місце для зборів, зазвичай зимових. Загалом же всюди комфортно, головне - щоб були якісні тренувальні поля та умови для відновлення задля уникнення травм. До будь-якого місця можна звикнути та пристосуватися. Як каже тренерський штаб, ми постійно переїжджаємо, тому повинні бути до цього готові.

- Чи вдалося вже емоційно переключитися з Євро-2020 на клубні справи?

- Так. Після збірної хотілося відпочити - і Містер надав нам цю можливість. 10 днів відпустки - це якраз такий період, за який ти не встигнеш розгубити фізичні кондиції. Але головне було перезавантажитися емоційно, розвіятися, побути з сім'єю. Повністю сфокусуватися на відпочинку та забути про футбол на ці 10 днів.

Після нашого приїзду в команду Містер відразу ж сказав, що після двомісячного перебування в збірній, де інші вимоги, потрібно перебудовуватися на роботу в клубі. Тренувальні збори та контрольні ігри - це те, що нам потрібно. Упевнений, що часу вистачить, щоб перебудуватися. У команді залишилися ті ж вимоги, що і були. Головне - їх згадати та виконувати. Тому переключилися швидко.

- Наскільки навантаження в збірній відрізняються від навантажень у київському «Динамо»?

- У збірній у нас йшла підготовка до офіційних ігор. Так, у перший тиждень там була функціональна підготовка, але коли почалися матчі, ми працювали вже в полегшеному режимі і готувалися до ігор. А в «Динамо» все збори - для функціональної підготовки, навіть ігри ми проводимо під навантаженнями. Тому тут на зборах, звичайно ж, важче.

- З огляду на те, що відпустка була короткою, швидше наберете фізичну форму?

- Так, тому що не відчувається сильного фізичного спустошення, коли у тебе немає сили і ти починаєш із нуля. Протягом одного-двох днів ми виконували бігову та силову роботу, і на третій день провели гру з «Етуалем». Були готові вже на 70-80% у функціональному плані. Звичайно, є м'язова втома, адже це збори і ми працюємо під навантаженнями. Упевнений, що через тиждень будемо готові вже на сто відсотків.

- З яким настроєм повернулися до України після Євро-2020?

- Повернулися з хорошим настроєм. Не сказав би, що була якась ейфорія - усе сталося швидко. Ми подолали хороший шлях на турнірі, а повернувшись додому та побачивши сім'ю - отримали ще більше позитивних емоцій. Приїхавши на збори, знову отримали позитив, тому що вже давно не бачилися з хлопцями. Такий гарний настрій тільки допомагає в роботі.

- Зараз на зборах працює багато гравців, конкуренція перед новим сезоном зросла...

- Це дуже здорово. Кожен повинен бути в тонусі та відчувати конкуренцію, адже без конкуренції не буде прогресу. На кожну позицію у нас претендують по два-три гравці, і це здорово, адже мотивує кожного футболіста додавати. А коли ти додаєш, то і команда в цілому зростає. Це великий плюс.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер