Олександр Караваєв: «Запорука перемоги - велике бажання та згуртованість колективу»

Олександр Караваєв: «Запорука перемоги - велике бажання та згуртованість колективу»

- Важка перемога. Видно, що грали на характерах, були обережними, тому що "Брюгге" влаштовував рахунок 0:0. Нас такий рахунок не влаштовував, але бігти стрімголов не хотіли, тому вичікували. Місцями це було важко, але ми терпіли. І в підсумку отримали винагороду.

- У першому таймі було багато втрат м'яча. Чи відчували ви нерв поєдинку, перебуваючи на лаві запасних?

- Так, трохи. Адже ти розумієш, що будь-яка помилка може коштувати пропущеного гола. Повторюся, ми були обережними, була невелика нервозність. Може, через це були помилки, непотрібні втрати. Хоча місцями ми дуже здорово та холоднокровно виходили з оборони. Якби ще реалізовували ці шанси, особливо в другому таймі, коли Шапаренко вийшов і відразу створив гольові моменти. Потрібно було більше брати гру на себе.

- Чому з виходом Шапаренка стало більше ударів по воротах?

- Це установка тренера. Він завжди говорить, що гравці, які виходять на заміну, повинні посилити гру та додати свіжості в обведеннях, ударах, обіграваннях, щоб створювати моменти.

- Суперник високо пресингував і "Динамо" часто не вдавався вихід із-під пресингу...

- Вони так діяли і в першій грі. Імовірно, у них така установка та схема гри. Нам потрібно було проявити більше холоднокровності, щоб упевненіше виходити з-під пресингу. І місцями це вдавалося. Але було б набагато краще, якби це було частіше.

- У чому, на вашу думку, запорука сьогоднішньої перемоги?

- Гадаю, у нас було дуже велике бажання та згуртованість колективу. Усі жили та хотіли цієї перемоги, один одного підтримували. Від цього з'являється єдина сила в команді, спрямована на футбольне поле. І це допомагає.

- Хотілося б зіграти з "Шахтарем" в Лізі Європи?

- Звичайно, у фіналі (усміхається). Це було б чудово для нас і для нашої країни. Безумовно, кожен хоче дістатися фіналу. Подивимося, як буде далі, - сказав Караваєв в ефірі телеканалу "Футбол 2".

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер