Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Хлопці у хорошому настрої та зі здоровими амбіціями підходять до майбутнього сезону»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Хлопці у хорошому настрої та зі здоровими амбіціями підходять до майбутнього сезону»

- Провели два різних тайми. Розпочали, здавалося, непогано, але переважно контролювали м’яч, а потім притиснулися до воріт, придивляючись до суперника. При цьому не вистачало агресії у грі вперед, передач за спину захисникам. Після перерви підкоригували свою гру, почали вище зустрічати суперника. Перший м’яч так і забили, застосувавши пресинг, другий теж став наслідком хорошої комбінації. Загалом, другий тайм був набагато агресивнішим у атаці, при цьому надійно зіграли в обороні.

- «Динамо» жодного разу не програло в контрольних матчах у Австрії. Це важливий показник перед стартом сезону?

- Звичайно, перемоги навіть у товариських матчах додають упевненості. Хоча результат не був для нас на першому місці, але все ж таки, досягаючи позитивних результатів, навіть легше працюється.

- Чи задоволені підсумками зборів, чи все вдалося виконати з того, що планували?

- Умови були чудовими, не мали жодних проблем у плані підготовчого процесу. Були певні мікротравми у футболістів, але це робочий процес. Найголовніше, що практично всі хлопці здорові, й у хорошому настрої та зі здоровими амбіціями підходять до майбутнього сезону. Що стосується персоналій, то воротарська позиція в нас доволі міцна, дуже добре проявив себе на зборах Алібеков, і, думаю, з часом складе хорошу конкуренцію в центрі захисту Микиті Бурді. Потрібно визнати, що маємо проблему на лівому фланзі захисту, оскільки у збірних перебувають Піварич та Миколенко й поки не бачили у справі Сідклея. Не заперечую, що бразилець уміє працювати із м’ячем, але потрібно ще підтягнути його у функціональному плані. У середній лінії у нас достатньо висока конкуренція. Підтягнувся Сидорчук, Гармаш до завершення збору оговтався від пошкодження й не відчуває дискомфорту. На флангах у нас є Вербич та Циганков, той же Калитвинцев, який дещо втратив упевненість, також не забуваємо про Цитаїшвілі. Під нападниками можуть зіграти Шапаренко та Шепелєв. Так, гостро стоїть питання форварда, але робота ведеться. На жаль, не так швидко, як хотілося би, але найголовніше, щоб нам урешті-решт вдалося посилити цю позицію.

- У фізичному плані команда готова?

- Знаєте, потрібно готуватися до кожної гри, й бути готовими не лише у фізичному, а й у тактичному, й у технічному плані.

- Що можете сказати про новачка Че Че, який провів повноцінний збір із командою?

- Задоволений тим, як Че Че сприймає вимоги, які висуваються до футболістів на його позиції. Трохи більше потрібно грати вперед, але те, що він здорово працює із м’ячем та тримає позицію, на сьогоднішній день набагато важливіше для нас.

- Чи можете сказати, хто з гравців, які перебували на перегляді, залишить команду?

- У нас на перегляді були лише два футболісти – Папа Гуйє та Максим Дегтярьов. Вони залишають розташування нашої команди.

- Розмовляючи з футболістами, всі відзначають дружню атмосферу, яка панує в колективі. Що ви можете сказати з позиції тренерського штабу? Чи влаштовує вас ставлення гравців до роботи?

- Якщо хлопці оцінюють атмосферу, як позитивну, то чому вона не має влаштовувати мене? Навпаки, радує, оскільки збір минув у хорошій атмосфері, й це найголовніше, адже настрій створюють самі футболісти всередині колективу.

- Йосип Піварич виступатиме зі збірною Хорватії у фіналі чемпіонату світу. Коли чекаєте його в розташуванні клубу?

- У першу чергу, хочеться побажати Піваричу, Віді, а також усім хорватам виграти чемпіонат світу. Після мундіалю він отримає 10-12 днів відпочинку, а потім чекаємо його у Києві.

- Чи можете сказати якусь конкретику по Дерлісу Гонсалесу?

- Парагваєць у пошуках нового клубу.

- Розкажіть, як буде проходити підготовка до матчу за Суперкубок України у найближчі дні.

- У понеділок збираємося на базі й розпочинаємо підготовку. На 18 липня в нас запланована презентація нової форми та відкрите тренування на НСК «Олімпійський», але, думаю, ці заходи не відволікуть нас від думок про поєдинок за Суперкубок України.

- До речі, які у вас враження від нової форми?

- Чесно кажучи, ще не бачив її. Але це достатньо відомий спортивний бренд, і, сподіваюся, нова форма приведе нас до нових перемог (посміхається).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер