Олександр Сирота: «Луческу може показати, як прийняти м'яч або здійснити обіграш»

Олександр Сирота: «Луческу може показати, як прийняти м'яч або здійснити обіграш»

- Як пройшов переїзд команди до Еміратів?

- Переліт був досить тривалим - близько п'яти годин. Увечері після прибуття в ОАЕ у нас було тренування, а після нього о 10-й годині вечора ми вже були вільні.

- Наскільки на тренувальний процес впливають обмеження, пов'язані з протоколом боротьби з COVID-19?

- Не можу сказати, що якось впливають. Усе вже звично. У готелі необхідно постійно ходити в масках, а в аеропорту потрібно було спочатку здати тест на коронавірус, і тільки потім забирати свій багаж. Тому ми затрималися в аеропорту приблизно на півгодини довше, ніж зазвичай.

- Під час ранкового тренування Мірча Луческу акцентував увагу на етапі початку атаки. Розкажи про це.

- Спочатку ми всі разом провели розминку, зіграли у квадратах, попасували м'яч. А потім розділилися: у захисників була одна робота, у нападників - інша. Ми, захисники, відпрацьовували більше тактичні моменти.

- Ми звернули увагу на те, що Мірча Луческу працює без свистка. Чи зрозуміло футболістам усе, що він прагне донести?

- Так, усе зрозуміло. Тим паче, головний тренер пояснює доступно. Якщо у когось щось не виходить, то він зупиняє заняття й усе показує та розповідає. Окрім того, на тренуванні Мірчу Луческу постійно чути, тому всі його розуміють. Він прожив уже 75 років і знає, що і як відбувається на полі. Дуже подобається проводити тренування під керівництвом Луческу, адже він досвідчений тренер.

- Вас вражає, що у своєму віці головний тренер знаходиться у відмінній фізичній формі?

- Звісно! На тренуваннях Луческу може навіть показати, як прийняти м'яч або здійснити обіграш, якщо у когось якийсь елемент не виходить.

- Чи є зараз складності у фізичній підготовці або ж із фізикою команда впоралася ще в Києві?

- Із фізикою ми вже впоралися, але будь-яке тренування є важким. Тим паче, на сьогодні заплановано два заняття. Впливає і спека.

- Яка погода складніша для підготовки - холод чи спека?

- Усе-таки краще, коли жарко (посміхається).

- Наскільки складно влитися в тренувальний процес після відпустки?

- На зборах завжди важко. Але ми відпочивали два тижні, а потім працювали за індивідуальною програмою. Тому до початку зборів уже підходили плюс-мінус підготовленими.

- Чи озвучив Мірча Луческу головну спрямованість першого збору?

- Сьогодні було сказано, що ми будемо більше працювати над початком атаки від захисників, тому що в цьому компоненті у нас було багато помилок. Мірча Луческу на кожному тренуванні може привести новий приклад, тому ми вчимося.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер