Олександр Сирота: «Приїхати до національної збірної - дорогого вартує»

Олександр Сирота: «Приїхати до національної збірної - дорогого вартує»

А вчора центрбек повернувся до Києва, щоб допомогти молодіжній збірній у найближчих поєдинках відбору на Євро-2021 з Данією та Фінляндією, про що розповів у коментарі офіційному клубному сайту:

- Олександре, ти провів майже тиждень у розташуванні національної збірної. Як пройшло знайомство з командою й адаптація в ній? Швидко влився в колектив?

- У національній команді відмінний колектив, усі хлопці дуже хороші. Що стосується тренувального процесу, то все дуже сподобалося: і підхід, і індивідуальні бесіди, і теорія. Усе класно, на вищому рівні.

- Які головні висновки зробив для себе з роботи під керівництвом Шевченка та його тренерського штабу?

- Це я б залишив для себе. Ми розбирали деякі тактичні моменти, дії в тих чи інших ситуаціях. Підказували, як потрібно було діяти в тій же грі проти "Шахтаря". Усе запам'ятовую та виношу для себе.

- Чи немає жалю, що вже не вийде найближчим часом дебютувати за національну команду?

- Ні, ви що! Усе в моїх руках і залежить тільки від мене. Навпаки, вважаю, що приїхати до національної збірної - дорогого вартує.

- Тобто цей виклик мотивує працювати ще старанніше, щоб і надалі отримувати шанси від Андрія Шевченка?

- Так, звісно.

- Зараз ти приєднався до молодіжної збірної, і якщо хлопці після 9-місячної перерви вже кілька днів тренуються разом, то тобі доводиться прискорено вливатися в тренувальний процес команди. Чи ускладнює це роботу?

- Не сказав би, я ж теж тренувався. Гадаю, у всіх фізична підготовка плюс-мінус однакова.

- Руслан Ротань не раз казав, що молодіжна збірна бере приклад із національної команди. Як це проявляється в тренувальному процесі?

- Так, вправи схожі. І, наскільки я встиг зрозуміти по вчорашньому тренуванню, вимоги теж подібні. Тому мені особливо не доводиться переключатися.

- Молодіжній збірній потрібно рятувати турнірне становище, команда йде на 4-му місці у відбірній групі. Чи не втрачаєте надії здобути путівку на Євро?

- Усі думки - лише про перемогу в найближчих двох матчах. Ви правильно сказали, що турнірне становище дається взнаки, тож потрібно виправляти ситуацію. Настрій у команді відмінний, тому, гадаю, ми підійдемо до цих поєдинків у хорошій формі - і фізичній, і психологічній.

- Перша зустріч - із лідерами групи, збірною Данії, яка виграла всі матчі відбору. За рахунок чого можна обіграти цю команду? Що можна їй протиставити?

- Просто потрібно показувати наш футбол, у який ми вміємо грати, і нічого не вигадувати. У нас дуже сильні хлопці з технічної точки зору. Думаю, якщо ми зіграємо організовано, то можемо виграти у Данії.

* використано фото Павла Кубанова, УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер