Олексій ГЕРАСИМЕНКО: «Нічия з «Дніпром» мене не задовольнила»

Олексій ГЕРАСИМЕНКО: «Нічия з «Дніпром» мене не задовольнила»

- Звичайно, результат мене не задовольнив. Ми прагнемо перемагати й якби виграли, я би залишився задоволеним.

- У заявці на матч у «Динамо» було одне вільне місце. Кадрові проблеми все ж позначилися?

- Кадрові проблеми – одне, але це не є відмовкою. У нас має бути хоча б 13-14 людей певного рівня. Пропрацювавши місяць, я поки цього не бачу. Будемо якось приводити хлопців до ладу. І тактично, і функціонально. Деякі виходять на поле на 15-20 хвилин, але не можуть дограти зустріч до фінального свистка.

- Яка позиція, на ваш погляд, є найбільш проблемною в команді? Або, можливо, лінія?


- Усі проблемні. Було б непогано в кожну лінію додати по одному досвідченому виконавцю. У такому випадку легше було б вирішувати серйозні завдання, які стоять перед нашим колективом. Будемо працювати, налаштовувати хлопців. Вони мають розуміти, що вже починається дорослий футбол і не можна грати по 45-50 хвилин. Потрібно бігати 95 хвилин, інакше не буде жодного просування вперед.

- Вадим Петров забив третій та четвертий м'ячі в чемпіонаті U-19. Що скажете про цього футболіста, який нещодавно приєднався до «Динамо»?

- Він потроху звикає до нашої системи роботи та схеми гри. Я йому часто кажу, що всі 90 хвилин зустрічі потрібно проводити на максимумі можливостей. Тоді його буде помітно, на нього будуть звертати увагу. Поки, на жаль, він грає епізодично, а мене це не влаштовує.

- Артем Бесєдін, якому ви довірили капітанську пов'язку в поєдинку з «Дніпром», багато рухався по полю й заробив пенальті. Чи задоволені ви його грою та чи впорався він із роллю капітана?

- У нас уже четвертий матч поспіль новий капітан, оскільки на кожен поєдинок я призначаю нового. Так буде й надалі. Я відштовхуюсь від побаченого в тренувальному процесі. Хто як працює та хто наскільки готовий конкурувати, прагнути рухатися вперед та потрапити до «дубля». Це моя позиція. Не бачу сенсу просто призначити когось одного. Виходити та грати на полі має одна команда. Необхідно показувати надійний, сучасний футбол та перемагати. І байдуже, для мене особисто, хто є капітаном.

- Частина хлопців, як у «Динамо», так і в «Дніпра», зовсім нещодавно зустрічалися між собою в поєдинку за третє місце на нещодавньому фіналі ДЮФЛУ. Рівень футболу в чемпіонаті U-19 вищий?

- Я пам'ятаю той поєдинок. Ми знову припускалися таких же дитячих помилок у захисті. Тоді вели 3:0, але пропустили два м'ячі. До цього призвели елементарні розхлябаність та помилки в обороні. Могли ще більше пропустити. У цьому матчі те ж саме. Хоча в липневому поєдинку з «Дніпром» Приймак виглядав дуже впевнено, в цій зустрічі припустився двох помилок. Це значить, що знову потрібно говорити футболістам про стабільність, адже не можна один матч провести добре, а два – провалити.

До зимової паузи нам потрібно збалансувати склад, адже кожну гру ми щось змінюємо, шукаємо різні поєднання. Ну і, звичайно ж, увійти до четвірки найкращих команд. А вже взимку, якщо все буде добре, пройти повноцінні збори. Можливо, з'являться нові люди. А, можливо, ці хлопці підтягнуться. Зрозуміють, що від них вимагається та за який великий клуб грають, що вони мають виходити на поле, віддавати всі сили та щось вбирати в себе, заносити до власної скарбнички. Якщо вони зрозуміють – будуть рухатися далі. Ми же продовжимо над цим працювати.

Вважаю, в нас є 5-6 людей, у яких за місяць нашої роботи помітний прогрес. Які слухають та виконують вимоги, що виставляються не лише тренерами, а й футболістами, всією командою.

- Говорити про перспективи футболістів U-19 у «дублі», «Динамо-2» та «основі» поки зарано?

- Чому ж? Вважаю, ті ж Петров та Бесєдін спокійно могли б виходити та грати за дублюючий склад. Вони – хлопці перспективні, які повністю віддаються в тренувальному процесі, слухають та роблять висновки. Це видно неозброєним оком і тут нікого не обдуриш. Вважаю, каші «дублю» вони б не зіпсували.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер