Анатолій Жучка: «Футболісти фізично здорові, емоційно не пригнічені»

Анатолій Жучка: «Футболісти фізично здорові, емоційно не пригнічені»

Лікар першої команди «Динамо» Анатолій Жучка супроводжував футболістів «біло-синіх» на медобстеженні, що традиційно проходить двічі на рік, розповівши деталі клубним ЗМІ.

- Незважаючи на війну в нашій країні, ми стараємося проводити все за заздалегідь запланованим графіком. Сьогодні проводимо медогляд, хлопці приїхали, скучили один за одним. Перша група сьогодні на медогляді, друга тренується на базі, завтра буде навпаки. Загалом, усе як завжди – ті ж самі спеціалісти, той же обсяг обстежень. На даний момент із тих, хто пройшов обстеження, всі фізично здорові, емоційно теж, на щастя, не пригнічені, скучили за роботою.

Наразі залучили до роботи з першою командою молодих хлопців, оскільки ряд наших гравців виступали за збірну й зараз узяли невеличку паузу для відпочинку. Тренер подивиться на молодь у роботі і таким чином добере достатню кількість футболістів задля повноцінного тренувального процесу.

Не можу сказати, що в нас щось змінилося через воєнні дії у країні. Починаємо працювати у штатному режимі, з двома тренуваннями на день, той же обсяг обстежень – а далі побачимо. На жаль, у тих умовах, у яких ми зараз живемо, наш розклад може змінюватися через обставини, які не залежать від нас.

- Найближчий час «Динамо» тренуватиметься в Києві. Чи не знадобиться футболістам якась психологічна підтримка через сирени тривоги, які можливі протягом тренувань?

- Думаю, не знадобиться. Зважаючи на те, скільки триває війна, люди більш-менш звикають до тривоги, у місті навіть не всі реагують на сирени. Щодо нас, то умови на базі дуже хороші, персонал чекав на футболістів, підготував кімнати, поля у відмінній якості – думаю, хлопцям сподобається займатися в таких умовах, і, впевнений, усі працюватимуть на повну.

- Чи будуть проходити медобстеження футболісти збірних?

- Обов’язково. Коли вони приєднаються до нас, ми знайдемо час для цього. Можливо, це буде за кордоном – це буде залежати від того, де ми будемо перебувати.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер