Анатолій Жучка: «На медобстеження футболісти прийшли у хорошому настрої»

Анатолій Жучка: «На медобстеження футболісти прийшли у хорошому настрої»

Лікар першої команди «Динамо» Анатолій Жучка в інтерв'ю клубним ЗМІ розповів про те, як пройшло планове медобстеження у першої групи футболістів та про процедури, які проходили гравці:

- Свята закінчилися, видно, що хлопці скучили один за одним, оскільки давно не бачилися, а також за тренувальною роботою. На щорічне медобстеження усі прийшли у гарному настрої, гравці почувають себе добре, усе йде за планом, згідно з наміченим графіком, а остаточне заключення дамо вже після повної діагностики, коли отримаємо результати обстежень.

- Розкажіть детальніше, який графік у команди, як проходить медогляд, які обстеження роблять хлопці?

- Усі ті, що й зазвичай. Футболісти поділені на дві групи, поки перша проходить медогляд, друга зібралася на базі для тренування. Після медогляду запланований обід, відпочинок, а ввечері – ще одне тренування обох груп. Завтра – навпаки. Гравці проходять стандартних лікарів: терапевт, лор, офтальмолог, невропатолог, роблять УЗД черевної порожнини, ехокардіографію, здають аналізи.

- Чи є у когось зайва вага після новорічних святкувань?

- У тих, хто схильний до цього, думаю, вона є. Візуально усі виглядають добре, так само, як і перед відпусткою, а точно про це дізнаємося вже на базі, коли виміряємо. Ті, хто має зайву вагу, про це знає та бореться з нею.

- Як самі провели відпустку, чи встигли відпочити?

- На жаль, на практиці у нас відпустки майже не буває. Постійно виникають питання, якими потрібно займатися, тож у цей час ми вже готувалися до другої частини сезону. На відпочинок вдалося виділити лише кілька днів.

- Чи тримаєте зв’язок із футболістами під час відпустки? Чи вони звертаються до вас з якимись питаннями?

- Таке враження, що у нас цей зв’язок ніколи і не переривається (посміхається). В основному, питання стосувалися оформлення документів щодо COVID-19 перед поїздками за кордон, у когось були невеликі проблеми зі здоров’ям, тож на зв’язку перебували постійно.

- Хто із динамівців найбільш дисциплінований та пунктуальний під час медобстеження?

- Приклад решті зазвичай показує капітан команди Сергій Сидорчук. Сьогодні була аж ціла група футболістів, які приїхали у клініку навіть раніше за мене. Окрім Сидорчука, це Андрієвський, Бойко, Буяльський, Забарний та ін. Це найпунктуальніші хлопці, з таких дрібниць і складається професіоналізм, який позначається і на грі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер