Андрій ЯРМОЛЕНКО vs ВІЛЛІАН. Хто кого?

Андрій ЯРМОЛЕНКО vs ВІЛЛІАН. Хто кого?

Ставки високі, й немає сумнівів, що обидві команди докладуть усіх зусиль для перемоги, яка як повітря потрібна кожному із суперників.

Фаворита називати не будемо, адже не сумніваємося, що на нас чекає безкомпромісна боротьба на кожній ділянці поля, в якій ніхто не захоче поступатися. Відбудеться бій характерів, в якому на перший план, напевно, вийдуть лідер «аристократів», бразилець Вілліан, та динамівський ватажок Андрій Ярмоленко.

ВІЛЛІАН – атакуючий універсал

Операція з переходу талановитого бразильця з махачкалинського «Анжі» до «Челсі» була завершена в серпні 2013 року. З того часу новачок не лише успішно адаптувався у стані «синіх», а й справедливо стад диригентом атакуючої лінії команди Жозе Моуріньо, яка стала минулого сезону, не без суттєвої допомоги Вілліана, чемпіоном Англії.

22-го номера «Челсі» можна сміливо назвати справжнім креативним універсалом, адже він комфортно почувається на будь-якій із трьох позицій півзахисту під нападником, проявляючи при цьому швидкість, блискучий контроль м'яча, енергетику та виконавську майстерність, особливо під час стандартів.

У поточному сезоні 27-річний Вілліан провів за «Челсі» в усіх турнірах 14 матчів, забив чотири голи та віддав одну гольову передачу. Загалом не дуже переконливі показники, але не будемо забувати про загальний ігровий спад команди «особливого».

- Сезон поки нам не дуже вдається, але гравці намагаються боротися в кожному поєдинку чемпіонату або Ліги чемпіонів, – вважає Вілліан. – Гадаю, моя якість гри поліпшується, тому що у мене велика ігрова практика. Для мене немає проблем зіграти в центрі середньої лінії, зліва чи справа. Я дуже хочу допомогти своїй команді перемогти.

Андрій ЯРМОЛЕНКО – реалізувати себе на найвищому рівні

Вихованець клубної школи «Динамо» Андрій Ярмоленко прямував до свого визнання поступово, впевнено долаючи бар'єри й усуваючи недоліки у своїй грі, після того, як він отримав статус основного гравця першої команди починаючи з сезону 2009/10.

Попередній сезон 2014/15, який приніс динамівцям золотий дубль, став для 10-го номера, який перетворився на справжнього лідера «біло-синіх», поки найкращим у його кар'єрі.

Сьогодні у свої 26 років Андрій володіє чудовим технічним арсеналом сучасного гравця атакуючої лінії, сміливого та рішучого для того, щоб у потрібний момент вирішити підсумок найвідповідальнішого для його команди матчу.

У нинішньому сезоні 2015/16 статистика Ярмоленка в офіційних матчах виглядає вражаючою: 15 матчів, вісім голів, дев'ять гольових передач.

Перед матчем зі «Челсі» динамівець упевнений, що не потрібно підлаштовуватися під суперника, а будувати гру, спираючись на свої сильні якості:

- Розумієте, нам не потрібно дивитися на їхні результати. Звичайно, для них поразка (від «Ліверпуля» – 1:3 – прим.ред.) – це погано, але ви уявіть собі, яка у «Челсі» буде на гру з нами мотивація. Якщо вони знову програють, то в них майже не буде шансів на вихід із групи. Це буде дуже важливий матч як для них, так і для нас.

У словах Андрія закладена сама суть майбутнього поєдинку, на який ми всі з таким нетерпінням очікуємо.

Чекати залишилося недовго. Рандеву в Лондоні призначене на 4 листопада о 21:45.

Олег Задерновський

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер