Артем Бєсєдін: «Потрібно зробити правильні висновки та добре підготуватися до виїзної гри»

Артем Бєсєдін: «Потрібно зробити правильні висновки та добре підготуватися до виїзної гри»

- Поєдинок видався важким. Звичайно, погано, що пропустили. Вигравали 1:0, усе було нормально - і пропустили дурний гол зі стандарту. Але на цьому протистояння не закінчується, є ще гра на виїзді. Тому потрібно зробити правильні висновки та добре до неї підготуватися. Головне - зіграти в гостях без помилок і, звичайно ж, забити.

- Чому ти назвав гол "Брюгге" "дурним"? Прикро, що забив гравець, якого ти опікав при стандарті?

- Ніби і м'яч летів дуже довго, але влучив гравцеві (Мехеле. - Прим. ред.) прямо в голову. Мені це здалося дуже образливим у плані того, що "Брюгге" за весь матч не створив жодного моменту з гри. Я цього гравця тримав, бачив, що м'яч летів у нашу з ним зону. Я розумів, що вистрибнути він уже не зможе, тому що я його тримаю, але йому просто м'яч влучив у голову. А воротар трохи вийшов із воріт, і гравець його перекинув. Будемо вже завтра розбиратися, розглядати цей момент детальніше.

- Можливо, у цьому моменті тобі не вистачило навичок захисника? У чому бачиш свою помилку?

- Напевно, треба було грати по м'ячу та на випередження, щоб не пропустити цей гол.

- Мірча Луческу сказав, що на зборах "Динамо" пропустило схожий м'яч.

- Так, ми і на зборах пропускали зі стандартів, і взагалі на кутових нам потрібно уважніше грати. Тому що пропускати такі м'ячі в такій грі - я вважаю, що це неприпустимо. Згоден, що це більше моя провина, тому що я грав із цим футболістом. А що було потім, як він влучив дивом - це збіг обставин. Але так сталося, треба на виїзді відіграватися.

- Як тобі далася ця перша серйозна гра після великої паузи?

- Звичайно, у моральному плані було трохи важкувато. Але вже пройшли збори, ми добре підготувалися. Було багато ігор, і був час відчути поле й ігровий ритм. Крім того, під час дискваліфікації я просто так вдома не сидів, а працював. Тому сказати, що було дуже важко, не можу, але і легко теж не було. Гадаю, тепер із кожною грою буде тільки краще, і я скоріше забуду період дискваліфікації.

- Усі відзначають, що ти навіть став "стрункішим" за цей час.

- Напевно, це через нерви (усміхається). Трохи кілограмів втратив. Я і хотів трохи "підсушитися" за цей час. І це правильно - стало легше рухатися, переміщатися. Тут тільки плюс.

- Ти причетний і до гола Буяльського - вдало поставив корпус, не дозволив захиснику перешкодити Віталію?

- Так, але хотілося б мати і якийсь свій момент, хоча б напівмомент, щоб забити. Однак бувають і такі ігри, нічого не поробиш. Треба працювати на оборону та чекати свого шансу. Сьогодні у мене його, можна сказати, не було. Сподіваюся, що будуть гольові моменти в наступних матчах.

- Робота з Мірчею Луческу допомагає тобі розкритися по-новому?

- По-перше, з ним дуже цікаво. І на тренуваннях, і на теоріях, і грати у футбол. Слухаєш, намагаєшся вбирати все, що він показує та говорить. Усі прекрасно знають, що Луческу - хороший фахівець. І наші результати в чемпіонаті та вихід до Ліги чемпіонів - підтвердження цьому. Упевнений, що далі ми будемо тільки прогресувати. І виконаємо всі вимоги, які перед нами поставили керівництво та тренерський штаб.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер