Беньямін Вербич: «Було важливо відчути ігровий ритм після піврічної відсутності»

Беньямін Вербич: «Було важливо відчути ігровий ритм після піврічної відсутності»

- Це був найважчий період у моїй кар'єрі. Але зараз я його вже пережив і повернувся до команди. Тренувався вже досить довго, але тренер чекав, щоб не ризикувати. Сьогодні я зміг зіграти 45 хвилин. Дуже радий, що повернувся на поле. Звичайно, це ще не я, поки не набрав хорошу форму. Але сподіваюся, що скоро досягну оптимальних кондицій.

- Коли ми зможемо побачити Беньяміна Вербича, який був провідним гравцем команди?

- Я намагаюся віддавати свій максимум на кожному тренуванні. Спочатку на зборах було важко, адже я переживав через свою травму. Але зараз можу сказати, що все добре, не відчуваю жодного дискомфорту. Тож працюватиму далі. Попереду ще кілька товариських ігор, і потім починається чемпіонат. Сподіваюся, що вже скоро віднайду свою форму.

- У матчі з «Етуалем» було багато емоцій, доходило навіть до конфліктів на полі. Наскільки це нормально в товариських матчах?

- Ви бачили, з якою командою ми грали. Суперники постійно нас провокували, фолили. Був момент, коли Сидорчука штовхнули в спину - і всі підскочили. Адже ми команда, переживаємо один за одного. Іноді потрібно так діяти, щоб суперники відчули, що ми стоїмо один за всіх і всі за одного. Нічого поганого в цьому немає.

- Після таких моментів колектив ще більше зміцнюється?

- У великих командах усі грають один за одного. Так і у нас, адже ми - друзі. Гадаю, це було видно на полі в минулому сезоні, коли ми виграли чемпіонство. У команді хороша «хімія», яка допомагає на полі.

- Гармаш відзначився черговим шедевром - голом зі штрафного.

- Денис завжди підходив до м'яча, але йому не давали пробити. А сьогодні вдарив - і забив. Зараз каже, що нікому більше не можна підходити до м'яча, буде бити тільки він (сміється).

- Чи готовий конкурувати на позиції форварда, якщо це знадобиться команді?

- Так, якщо команда матиме в цьому потребу, то буду грати на позиції форварда. Це не моя рідна позиція, але я відіграв уже кілька матчів на ній. Тому, якщо буде потрібно, - я готовий.

- Чого очікуєш від подальших матчів із серйозними суперниками - «Атлетиком», «Вільярреалом»?

- Завжди добре грати з такими командами. Як ви бачили, відмінна гра була з «Ніццою». Завдяки таким матчам ми ростемо, вони дають нам більше, ніж, наприклад, зустріч з «Етуалем». Але при цьому нам потрібно з чогось почати, адже збірники повернулися в команду після перерви. Коли граєш із великими командами, потрібно підготуватися і психологічно, і фізично.

- Яким було основне завдання на матч з «Етуалем»?

- Це був перший матч після перерви для збірників і для мене. Поле було дуже важким, сухим, з великою кількістю ям. Тому було важко грати, тримати м'яч. Але ми старалися, забили два м'ячі, хоча могли забивати ще більше. Головне - виграли та відчули ігровий ритм. Мені це було необхідно після піврічної відсутності.

- Команда знову змінює дислокацію - переїжджає до Цюріха. Як це впливає на футболістів? Чи потрібно додаткове відновлення?

- Після таких переїздів завжди потрібно більше думати про відновлення. Але у нас усі професіонали, добре відновимося та будемо готові до подальших тренувань та ігор.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер