Благодійний матч «Боруссія» - «Динамо» в об'єктиві BBC

Благодійний матч «Боруссія» - «Динамо» в об'єктиві BBC

26 квітня київське «Динамо» у рамках благодійного туру «Матч за Мир! Зупинимо Війну!» (Match for Peace! Stop the War!) провело матч із дортмундською «Боруссію» на найбільшому стадіоні Німеччини - Signal Iduna Park. 

Зустріч відвідали 35 тисяч уболівальників, а продаж квитків разом благодійними донатами дозволили зібрати на гуманітарні потреби українців 400 тисяч євро. 

Зібрані кошти будуть спрямовані на задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців та українських громадян, які у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії залишили місце свого проживання, а також на забезпечення їх ліками, медикаментами, товарами першої необхідності тощо.

Матч у Дортмунді викликав неабиякий інтерес серед світових ЗМІ, зокрема сюжет про подію підготувала медіакомпанія BBC.

***

Президент росії Володимир Путін запустив масштабну військову операцію проти України  

*** 

Є ситуації, які значно важливіші за футбол. Це ніколи не зміниться, і такі події, як війна, є набагато більш важливими (голос Томаса Тухеля

*** 

Що б ви відчули, якби на вашу країну, на країну в якій ви народилися, на країну, де у вас є родина та друзі, скоїли би напад? Як би ви себе почували? (голос Пепа Гвардіоли

*** 

«Сігнал Ідуна Парк» (Дортмунд) 

Бетті Гловер: Пройшло трохи більше двох місяців з того моменту, як росія почала повномасштабне вторгнення до України. Ми знаходимося тут, у Німеччині, оскільки «Динамо» Київ продовжує своє благодійне турне за мир. Зібрані кошти ідуть жертвам цієї війни. Ми поговорили з деякими гравцями з дуже різними історіями. 

Денис Бойко: Коли почалася війна я був вдома зі своєю родиною. Моя дружина, мій син та мої батьки були зі мною, тому я зробив все для того, щоб убезпечити їх. Після цього ми зібрались разом з командою, та виїхали з України щоб прийняти участь у благодійних матчах по всій Європі.  

Бетті Гловер: Наскільки важливим є тур «Матч за мир», який зараз проводить «Динамо» Київ? 

Денис Бойко: Це дуже важливі матчі, перш за все – для нашої країни. 

*** 

Мої два колишні клуби – «Боруссія» Дортмунд та «Динамо» Київ – проведуть благодійний матч. Будь ласка, приходьте на стадіон (голос Андрія Ярмоленка

*** 

Моє прохання – купляйте квитки та приходьте на матч. Допоможіть Україні (голос Володимира Кличка

*** 

Денис Бойко: Всі ці гроші підуть нашому уряду, нашій країні та нашому народу. 

***

Бетті Гловер: Ти граєш за дортмундську «Боруссію» проти свого клубу – київського «Динамо». Наскільки значущим є цей момент для тебе, знаючи, як сильно цей матч зможе допомогти твоїй країні? 

Алан Ауссі: Я думаю, що це мрія кожного маленького хлопчика – вдягнути футболку цього клубу. Я дуже вдячний за те, як до мене віднеслись тут. Я отримав великий шанс і, думаю, це вже змінило моє життя. 

*** 

Багатьом людям потрібна допомога, тому що в нашій країні зараз значні руйнування, і ми дуже вдячні за таку допомогу. Кожного дня ми молимося за Україну і сподіваємося, що все буде добре. 

*** 

Коментатор Бен Краучер: Вітаємо усіх на стадіоні «Сігнал Ідуна Парк» – стадіоні, на якому роками проходили значні футбольні події. Сьогоднішній «Матч за мир» є чимось значно більшим, ніж просто футбольним матчем. 

*** 

Німецький та український народи сьогодні і тут були разом. Це була дійсно чудова атмосфера. 

*** 

Денис Бойко: Для українців цей матч став можливістю відволіктись хоча б на 90 хвилин, відчути щось особливе. 

*** 

Ерлінг Голанд: Важливо показати, що ми можемо триматись разом, адже футбол об’єднує людей. Цей день був дуже хорошим для всіх. 

*** 

Я дуже пишаюся тим, що сьогодні я змогла побачити українців з усіх куточків Німеччини. Я була дуже щаслива побачити наших, НАШИХ, людей. 

*** 

Бетті Гловер: Сьогодні мені вдалося поспілкуватись із багатьма вболівальниками. Ця подія дала їм надію та радість – просто бути поруч із іншими українцями, та більшість з них хвилюються про членів своїх родин та друзів, які знаходяться в Україні. 



Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер