Cергій РЕБРОВ vs Жозе МОУРІНЬО. Момент істини

Cергій РЕБРОВ vs Жозе МОУРІНЬО. Момент істини

Майбутній поєдинок четвертого туру групової фази Ліги чемпіонів, в якому зійдуться чинні чемпіони Англії та України, з цієї категорії.

Можлива перемога київських динамівців поставить лондонських «аристократів» у вкрай несприятливе становище, й, навпаки, в разі успіху «сині» повернуть собі в групі повноцінну поул позицію.

Жозе Моуріньо – проходження через чистилище

Із пана в Івана – таке нинішнє становище головного тренера лондонського «Челсі» Жозе Моуріньо. Лише за кілька місяців поточного сезону «особливий» перетворився з героя, який привів у минулому сезоні клуб Романа Абрамовича до титулу чемпіона англійської Прем'єр-ліги, на об'єкт нещадної критики, здатної вивести з рівноваги навіть наставника з найсильнішим характером.

- Я не можу зрозуміти, чому така велика кількість людей украй збуджені від того, що хтось може втратити роботу, – задається питанням один із найуспішніших тренерів сучасного футболу. – Я жодної секунди не думаю про це. Так, я переживаю про результати, про те, як вийти з групи в Лізі чемпіонів та повернутися на те місце в чемпіонаті, яке звичне для «Челсі», але я зовсім не переживаю про свою посаду або моє майбутнє.

Результати «синіх» проте все більше підштовхують Моуріньо до прірви, за якої маячить цілком реальна перспектива дострокового звільнення, хоча Жозе звично робить хорошу міну за поганої гри.

- Проти «Астон Вілли» ми грали на результат (2:0) та виглядали дійсно солідно. З «Динамо» (0:0) матч був непоганим, але в другому таймі наше становище ускладнилося, оскільки ми не мали права програти той поєдинок і на нашій грі позначався цей тиск. Зустріч із «Вест Хемом» (1:2) виявилася неоднорідною, ми впевнено відіграли лише перший тайм. Зі «Сток Сіті» команда виглядала доволі добре, але від нас у підсумку відвернулася удача (1:1 у Кубку Ліги, поразка в серії пенальті 4:5). Нарешті, проти «Ліверпуля» (1:3) становище в першому таймі було 50 на 50, незважаючи на те, що ми вели 1:0. Те, що сталося у другій половині, стало наслідком епізодів у вирішальних моментах.

Залишається лише здогадуватися, що ж скаже Моуріньо після, можливо, вирішальної для нього домашньої гри з київським «Динамо»...

Сергій РЕБРОВ – витримати випробування на міцність

Перший матч із «Челсі» став своєрідним тестом на перевірку характеру – як для гравців київського «Динамо», так і для головного тренера «біло-синіх». Несподівана поразка від головного суперника в чемпіонаті України, донецького «Шахтаря» (0:3), могла або надломити команду в поєдинку Ліги чемпіонів із лондонськими «аристократами», що відбувся за чотири дні, або, в разі позитивного результату, повернути втрачену на певний час упевненість у власних силах.

На щастя для всіх шанувальників нашого клубу, підсумковий результат (0:0) виявився обнадійливим, що й підтвердив за підсумками зустрічі Сергій Ребров:

- Я думаю, що ми виглядали гідно. Команда грала компактно та створювала моменти. У нас були помилки, але не варто забувати, що ми грали з найкращою командою Англії, де зібрані найкращі футболісти світу. Наші гравці, які вийшли на поле, дійсно боролися та виривали важливі епізоди. Це було дуже важливо.

Готуючи команду до битви в Лондоні, Сергій Ребров покладається й на власний досвід виступів на Туманному Альбіоні:

- Я грав у Прем'єр-лізі й чудово знаю, що, якщо ти там активно не борешся, не віддаєшся на сто відсотків, тобі буде важко.

На питання, хто ж вийде вирішувати результат зустрічі у найважливішій для «біло-синіх» грі з максимально мобілізованим «Челсі», Ребров відповів:

- Під кожну гру, під кожного суперника важливо підбирати відповідних виконавців. Усе вирішує конкуренція та характер. Хто краще проявить себе у тренуваннях та іграх, той і отримає місце у складі.

Усе просто, практично та професійно. Залишилося лише довести це на практиці 4 листопада на заповненому вщерть «Стемфорд Брідж».

Олег Задерновський

Copyright © 2015 FCDynamoKyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер