Чемпіонат U19. «Динамо» - «Олександрія» – 3:0. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Динамо» - «Олександрія» – 3:0. Звіт про матч

У середу, 9 листопада, юнацька команда київського «Динамо» провела зустріч 12-го туру чемпіонату U19, в рамках якого вдома на НТБ «Динамо» у Кончі-Заспі приймала «Олександрію». Це був матч між лідерами юнацького чемпіонату, адже «Олександрія» з 24-ма очками перебувала на другому місці у турнірній таблиці, а «Динамо» - з 21 заліковим пунктом на третьому, щоправда, наша команда провела на один поєдинок більше.

Матч стартував із більш ніж півторагодинною затримкою через повітряну тривогу, яка розпочалася безпосередньо перед стартовим свистком. Але команди все одно продемонструвати цікаву та видовищну гру.

Поєдинок розпочався не надто активно та проходив не на дуже високій швидкості. У перші хвилини команди не створювали небезпечних моментів біля воріт одна одної. За перші 10 хвилин гості лише виконали кілька стандартних положень, зокрема, штрафний та кутовий удари, але динамівські захисники зіграли надійно. А ось відповідь киян була гідною: Діалло пройшов лівим флангом, обіграв одразу кількох суперників та зробив чудову прострільну передачу до штрафного майданчика – Маткевичу залишалося з кількох метрів у дотик спрямувати м’яч у сітку.

Одразу після цього небезпеку біля чужих воріт створювали Горбач та той же Маткевич, але до влучного удару по воротах справа не дійшла. У другій половині тайму Базаєв виконав небезпечний штрафний удар метрах в 20-ти від воріт, але його підвела реалізація. «Олександрія» застосовувала агресивний пресинг, але часто порушувала правила в атаці. Незабаром динамівці взяли гру під свій контроль та перемістили її на чужу половину поля.

Біля протилежних же воріт чудово із суперником розібрався Яцик, але його трохи підвела реалізація. Згодом Діалло ледь не замкнув дальню стійку після чергової стрімкої атаки киян. Незадовго до свистка на перерву міг подвоювати рахунок Боль, який завдавав удару головою після навісу від кутової позначки, але трохи промахнувся. А завершився тайм спробою відзначитися Діалло, який намагався замкнути дальню стійку після подачі зі штрафного.

Другий тайм розпочався з атак динамівців, проте ближчими до взяття воріт були якраз гості: Ігнатенко в ефектному та не менш ефективному стрибку врятував свою команду після удару Євтушенка з лінії штрафного майданчика під поперечину, перевівши м’яч на кутовий. А через кілька хвилин арбітр призначив вільний удар із лінії воротарського майданчика, але і тут Ігнатенко був на висоті, заблокувавши удар. У наступному епізоді вже динамівським захисникам довелося страхувати свого воротаря та виносити м’яч з лінії воріт після удару Гунічева.

У спробі відсунути гру від власних воріт намагався пробити по володіннях суперника Горбач, але безрезультатно. Незабаром ледь не забив Діалло, який сам для себе створив чудовий момент: увійшовши до штрафного майданчика з лівого боку, він змістився у центр та з-під захисника спрямував м’яч у дальній верхній кут – воротар «Олександрії» у стрибку зміг дотягнутися та витягнути м’яч з-під поперечини, а добивання результативним не стало.

Що не вдалося партнерам, зміг зробити Яцик: Царенко виконав штрафний удар з правого флангу, м’яч заблокував суперник, але від нього він потрапив до Яцика, і Олександр з лінії штрафного майданчика потужним ударом спрямував його точно у кут воріт, подвоївши перевагу своєї команди. За 10 хвилин до закінчення поєдинку ситуація для «Олександрії» ще більше ускладнилася – гості залишилися у меншості: за штовханину у штрафному майданчику друге попередження отримав Західний та був вилучений з поля.

Дуже скоро господарі втілили свою чисельну перевагу у ще один забитий м’яч: після подачі від кутової позначки у виконанні Кремчаніна дальню стійку замкнув Царенко, який спочатку зіграв головою, а потім підправив політ м’яча ногою, встановивши остаточний рахунок – 3:0. Таким чином, динамівці здобули впевнену перемогу та наздогнали «Олександрію» у турнірній таблиці. Лідером же залишається «Рух», у якого 29 очок.

Чемпіонат юнацьких команд. 12-й тур

9.11.2022. Конча-Заспа, НТБ «Динамо»

«Динамо» (Київ) U19 – «Олександрія» U19 – 3:0 (1:0)

«Динамо» U19: 1. Ігнатенко, 3. Боль, 4. Балаба, 22. Малиш, 8. Бенедюк, 14. Яцик, 18. Саленко, 10. Царенко (20. Гусєв, 89), 19. Маткевич (16. Янчишин, 85), 30. Діалло (13. Кремчанін, 85), 9. Горбач (2. Дзень, 85).

«Олександрія» U19: 1. Мінчев, 12. Чубатий, 13. Західний, 41. Ситников, 23. Романенко, 19. Євтушенко (11. Кайда, 74), 7. Базаєв (33. Олексюк, 86), 10. Радченко, 16. Гунічев (9. Андрейчук, 74), 17. Давиденко (8. Бойко, 46), 22. Шостак (18. Міщенко, 87).

Голи: Маткевич (11), Яцик (71), Царенко (87)

Попередження: Ігнатенко (7), Балаба (28), Яцик (67), Боль (79) – Радченко (17), Шостак (33), Гунічев (70), Західний (75)

Вилучений: Західний (79).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер