Чемпіонат юнацьких команд. 5-й тур. «Минай» – «Динамо». Прев’ю матчу

Чемпіонат юнацьких команд. 5-й тур. «Минай» – «Динамо». Прев’ю матчу

У суботу, 1 жовтня, київське «Динамо» проведе матч 5-го туру в чемпіонаті України серед юнацьких команд сезону-2022/2023. Суперником «біло-синіх» стане «Минай» із однойменного села на Закарпатті.

Поєдинок відбудеться на стадіоні «Авангард» в Ужгороді, початок – о 12:30.

«Минай»

Юнацька команда «Минаю» поки не знає смаку перемог зі старту сезону. Підопічні ексфутболіста «Динамо» Сергія Мізіна поступилися з розгромними рахунками «Олександрії» (1:4) та «Колосу» (0:3), поділили очки з «Інгульцем» (2:2), ведучи в рахунку по ходу матчу у два м’ячі, а також поступилися у західному дербі «Львову» (0:2).

Наразі минайці з одним очком в активі та різницею м’ячів 3:11 замикають турнірну таблицю. А найкращим бомбардиром закарпатської команди є Данило Голуб, в активі якого два голи.

«Динамо» (Київ)

Підопічні Ігоря Костюка готувалися до старту сезону на клубній базі у Віті-Литовській, чергуючи тренування з контрольними матчами.

На першому етапі підготовки «біло-сині» поступилися аматорському «Штурму» з Іванкова (2:3) та розгромили столичний ФА «Арсенал-Київ» (3:0).

На другому динамівці вирушили за кордон, де взяли участь у двох турнірах. У Празі підопічні Ігоря Костюка перемогли англійську «Астон Віллу» (1:0), зіграли внічию з чеською «Славією» (2:2) та перемогли чеську «Спарту» (1:1, 4:3 по пенальті), ставши бронзовим призером. А у Швейцарії «біло-сині» розгромили місцевий «Базель» (5:1), обіграли англійський «Фулхем» (2:1) та мексиканський «Тигрес» (3:1), поступилися по пенальті іспанській «Валенсії» (основний час – 3:3), а в матчі за третє місце знову виявилися сильнішими за «Фулхем» (4:2).

Повернувшись до Києва, динамівці зіграли ще два спаринги, поступившись «Колосу» з Ковалівки (0:1) та обігравши криворізький «Кривбас» (3:2).

Старт сезону в чемпіонаті серед юнацьких команд динамівці пройшли без втрат, послідовно здолавши «Інгулець» - 4:1 (голи у динамівців забивали Котуха, Янчишин, Маткевич, Горбач), «Дніпро-1» - 2:0 (Кремчанін, Гусєв) та «Зорю» - 6:1 (Маткевич, Яцик-3, Горбач-2), але в останньому турі зіграли внічию зі «Львовом» - 1:1 (Слесар). «Біло-сині» наразі ділять друге місце в турнірній таблиці з «Шахтарем», маючи з «гірниками» по 10 очок, і відстають від лідируючого «Руха» на три бали – щоправда, львів’яни провели на один матч більше.

Найкращими бомбардирами «біло-синіх» на старті сезону є півзахисник Олександр Яцик та нападник Ігор Горбач – у обох по три голи в активі.

Суддівські призначення

Головний арбітр – Т.Козак (Львівська обл.)

Асистенти арбітра – Р.Фредина (Львів), Т.Ніконенко (Харків)

4-й арбітр – Н.Дьордь (Ужгород)

Спостерігач арбітражу – О.Кран (Харків)

Останній матч між командами

Чемпіонат U19 2021/2022, 16-й тур

28.11.2021. Минай, стадіон «Минай»

«Минай» – «Динамо» – 0:5 (0:2).

«Минай»: Кемкін, Скиба (Авраменко, 87), Пастернак, Махінка, Кобак (Бодня, 46; Чабан, 87), Диянчук, Байдал, Станкович, Лісовенко, Дурдас (Максимець, 69), Шевчук.

«Динамо»: Моргун, Вівчаренко, Боль, Дячук, Малиш, Яцик, Бражко (Гаджук, 67), Блізніченко (Скрипник, 74), Діалло (Ель Хамліші, 88), Волошин (Шулянський, 87), Горбач (Уваров, 74).

Голи: Горбач (6), Діалло (29), Уваров (84), Скрипник (90), Яцик (90+2).

Попереджені: Дурдас (8), Махінка (43) – Бражко (44).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер