Чемпіонат U19. «Динамо» – «Дніпро-1» – 1:0. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Динамо» – «Дніпро-1» – 1:0. Звіт про матч

Перші хвилини гри пройшли в боротьбі суперників за м’яч, і команди рідко покидали центр поля. Однак поступово динамівці заволоділи ігровою ініціативою, розгортаючи позиційні атаки на ворота «Дніпра-1». Утім, гості надійно перекривали зони для можливого розвитку атак і майже не залишали киянам вільного простору.

Першого удару по воротах «Дніпра-1» наші футболісти завдали на 13-й хвилині, коли Кирило Попов увійшов до штрафного суперників і віддав пас назад на Тлумака, який пробив неточно. Далі по володіннях Кінарейкіна намагалися завдати ударів Яцик і Попов, однак їхні постріли також пройшли повз площину воріт.

Дніпряни, у свою чергу, загрожували воротам Дениса Ігнатенка в основному завдяки стандартам, подачі яких досить небезпечно завершував Головацький. Мали свої шанси, щоб використати стандартні положення, і динамівці, які також виконали чимало кутових. Однак на завершальній стадії гравців підводила точність.

Кілька разів гості виходили в контратаки: акцентованого удару по воротах Ігнатенка з-за меж штрафного завдав Лебедєв – постріл прийшовся по центру, і голкіпер «Динамо» був на місці.

Загалом більшість атак «Динамо» проходила через правий фланг, однак справді гольова можливість прийшла з протилежного боку – на вході до штрафного «Дніпра-1» зліва гравець суперників сфолив проти Кирила Попова, за що арбітр Микита Кофанов призначив пенальті. До 11-метрової позначки підійшов сам Попов, однак не зміг переграти Кінарейкіна – воротар зреагував і на виконання пенальті, і на подальше добивання динамівського форварда.

На початку другого тайму «біло-сині» притиснули суперників до їхніх воріт і ледь не відкрили рахунок, коли Велетень, увійшовши до штрафного праворуч, перекинув голкіпера, але влучив у поперечину. Пізніше у Владислава був схожий момент, у якому він уже пробив над воротами, а перспективний простріл Царенка, який також прорвався до штрафного «Дніпра-1» правим флангом, на Попова перехопив Кінарейкін.

Подальший хід поєдинку давався динамівцям складно ­– хоч моменти біля воріт «Дніпра-1» і виникали, голкіпер суперників досить легко нівелював небезпеку. Як і в зустрічі першого кола, у якій команди розійшлися миром, зігравши з рахунком 0:0, сьогодні у динамівців теж ніяк не виходило розпечатати ворота дніпрян.

Пробити Кінарейкіна нарешті вдалося на 82-й хвилині: дуже активний сьогодні Владислав Велетень прийняв передачу від Іллі Скрипника на лінії штрафного та влучно спрямував м’яч у дальній кут.

Цей точний удар вирішив результат поєдинку – 1:0, підопічні Ігоря Костюка зберігають за собою перший рядок турнірної таблиці та випереджають «Шахтар», з яким зустрінуться наступного тижня, на два пункти, маючи матч у запасі.

Чемпіонат U19. 21-й тур

«Динамо» «Дніпро-1» – 1:0 (0:0)

«Динамо»: Ігнатенко – Д.Мащенко (Малиш, 63), Дячук, Філатов, Бенедюк – Тлумак, Яцик (К), Царенко (Ісадченко, 87), Власов (Велетень, 26), Блізніченко (Скрипник, 74) – К.Попов (Горбач, 87).

«Дніпро-1»: Кінарейкін – Бойко (Стельмащук, 58), Головацький, Б.Попов, Кобельчук, Соловйов, Мисляй (Копил, 58), Лебедєв (Янюк, 69), Свистун, Кравченко (Овсяннік, 66), Бутіч (К).

Гол: Велетень (82).

Попередження: Лебедєв (44).

У компенсований до першого тайму час Кирило Попов не реалізував пенальті.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер