Чемпіонат U19. «Шахтар» - «Динамо» - 1:0. Звіт про матч

Чемпіонат U19. «Шахтар» - «Динамо» - 1:0. Звіт про матч

У цьому матчі «біло-сині» мали нагоду збільшити свій відрив від «гірників». Перед грою «Динамо» випереджало «Шахтар» на два очки, маючи при цьому гру в запасі.

Ігор Костюк трохи освіжив склад своєї команди, випустивши зі старту Малиша, Гаджука та Велетня. Тож у порівнянні з попередньою грою проти «Дніпра-1» у складі «Динамо» U19 відбулося три заміни.

Суперники розпочали гру обережно, на перших хвилинах придивляючись один до одного, звикаючи до мокрого газону та не надто прискорюючи темп.

Однак уже на 10-й хвилині динамівці мали чудовий момент, аби відкрити рахунок у матчі.  Після навісу Тлумака з правого флангу та удару Велетня головою з лінії воротарського майданчика м’яч влучив у стійку. Першим на м’ячі після відскоку був Царенко, але його удар низом з ходу метрів із 10-ти прийшовся у захисників, які намагалися загасити цю пожежу у штрафному майданчику.

Загалом справжніми господарями поля в першій половині гри почувалися динамівці, які володіли ігровою ініціативою та раз по раз загрожували воротам Пузанкова.

На 26-й хвилині Юрій Тлумак перехопив м’яч поблизу штрафного майданчика «Шахтаря», проте його удар вийшов не надто сильним. За хвилину Тлумак мав ще одну нагоду, пробиваючи зі штрафного метрів з 20-ти, проте м’яч пролетів над воротами.

«Біло-сині» виконали не один небезпечний стандарт біля воріт «Шахтаря» у першому таймі, багато били по воротам, часто ці удари блокувалися оборонцями «помаранчево-чорних». Утім, до перерви підопічні Оскара Ратулутри втримали свої ворота на замку, і доля матчу мала вирішитися вже у другому таймі.

На його початку сталася неприємна несподіванка для киян. «гірники» зі стартових хвилин тайму заволоділи м’ячем, провели затяжну атаку, яку завершив навіс Бако з лівого флангу на ближню стійку і удар головою Гончарука, який виринув з-за спин центральних захисників «Динамо» та спокійно ударом головою спрямував м’яч у ближній кут.

Відійшовши від шоку, кияни продовжили розпочате у першому таймі – крутити мереживо своїх атак поблизу воріт «Шахтаря». Однак у той самий час побільшало жорсткої гри та порушень правил.

Хороша нагода зрівняти рахунок у «біло-синіх» виникла на 59-й хвилині, коли Велетень гостро прострілив зі свого правого флангу, проте Царенку не вдалося прийняти м’яч.

Динамівці створювали моменти не лише з гри, а і зі стандартів. Тлумак гостро навішував, а на 71-й хвилині сам закручував м’яч у ворота з гострого кута прямим ударом зі штрафного, проте Пузанков був готовий до такого удару. Турбували ворота «гірників» Царенко, Велетень, Попов та інші динамівці, проте рахунок на табло так і не змінився.

Перемігши у «класико» на рівні 19-річних, «Шахтар» випередив «Динамо» на одне очко, проте у команді Ігоря Костюка є гра в запасі.

Чемпіонат U19. 22 тур

«Шахтар» - «Динамо» - 1:0 (0:0)

17.04.2021. Щасливе. «Княжа Арена»

«Шахтар»: Пузанков – Гаврилюк (Капінус, 69), Гулько, Фарина, Бако – Роспутько (Хромей, 83), Глущенко (Шолар, 46), Сігеєв, Свитюха, Векленко – Гончарук.

«Динамо»: Ігнатенко – Малиш, Філатов, Дячук, Бенедюк – Яцик (к), Царенко, Тлумак, Гаджук, Велетень (Слесарь, 73) – Попов (Горбач, 86).

Гол: Гончарук (49)

Попередження: Гулько (22), Роспутько (57), Бако (60), Шолар (90) – Гаджук (59)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер