Чемпіонський поєдинок із принциповим суперником

Чемпіонський поєдинок із принциповим суперником

55 років тому, 12 жовтня 1968-го, у Києві, в очному протистоянні зійшлися головні претенденти на титул чемпіона СРСР – київське «Динамо» і московський «Спартак».

На момент проведення матчу лідер «Динамо» випереджало свого найближчого переслідувача, «Спартак», на п'ять очок.

У матчі першого кола, який відбувся в червні, команди зіграли внічию у видовищному поєдинку в Москві. Тоді динамівці, поступаючись у два м'ячі, зуміли зрівняти рахунок завдяки голам Сабо і Пилипчука, який вийшов на заміну. Осянін знову вивів москвичів уперед, проте Пузач відновив статус-кво.

Як і в Москві, у Києві поєдинок принципових суперників і головних претендентів на титул зібрав на стадіоні 100 тисяч глядачів. Однак цей матч видався менш результативним. Долю зустрічі вирішив один-єдиний гол, який у середині другого тайму забив Віктор Серебряников, прорвавшись до штрафного майданчика гостей по правому флангу після передачі Володимира Мунтяна.

Гості здивували динамівців, задіявши інноваційну в той час тактику зонного захисту, і запропонували киянам високий темп, однак самі ж його не витримали.

Команду Віктора Маслова в тому сезоні було не зупинити. Кияни жодного разу за сезон не поступилися на своєму полі, а в гостях програли лише двічі - «Зеніту» і московському «Динамо». Чемпіонат «біло-сині» завершили з п'ятиочковим відривом від «Спартака» і втретє поспіль виграли золоті медалі.

Чемпіонат СРСР 1968 року. 32 тур

«Динамо» (Київ) - «Спартак» (Москва) - 1:0 (0:0)

12 жовтня 1968 року. Київ, Центральний Стадіон. Похмуро. Дрібний дощ. 8 градусів. 100 000 глядачів.

Суддя: Т. Бахрамов (Баку).

«Динамо» (Київ): Банніков, Медвідь, Соснихін, Левченко, Круликовський, Турянчик, Мунтян (Поркуян, 85), Сабо, Пузач, Серебряников, Хмельницький.

«Спартак» (Москва): Маслаченко, Логофет, Гребньов, Крутиков, Кисельов, Рожков, Янкін, Хусаїнов, Осянін, Папаєв, Силагадзе.

 Гол: Серебряников (67)


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер