Дебют мрії Віктора Колотова

Дебют мрії Віктора Колотова

6 травня 1971 року в історії «Динамо» відбулася неординарна подія: у стартовому складі команди вперше вийшов 21-річний центральний півзахисник Віктор Колотов.

Динамівці здобули талановитого хавбека казанського «Рубіна» в запеклій сутичці з московськими клубами декількома місяцями раніше, але через бюрократичну війну і дискваліфікації Віктор вийшов на поле Центрального стадіону в Києві лише на початку травня.

«Біло-сині» приймали Ворошиловградську «Зорю», яка займала на момент матчу перше місце в чемпіонаті, а дебют Колотова наживо бачили 70 тисяч уболівальників київської команди.

Як це часто буває у випадку резонансних переходів, перший матч є дуже важливим у психологічному плані. І для Віктора Колотова дебют був з розряду «краще не придумаєш». Вже на 19-й хвилині матчу він вистрибнув вище за всіх у штрафному «Зорі» після подачі Володимира Мунтяна і головою вколотив м'яч у сітку воріт Ткаченка.

1:0 - цей рахунок зберігся до фінального свистка. Надалі обидві команди могли забити, але слабка реалізація і якісна гра воротарів зробили свою справу.

Віктора Колотова замінили на 84-й хвилині. У своєму першому ж матчі він дав зрозуміти, що приїхав до Києва надовго і з серйозними намірами.

У підсумку чемпіонату 1971-го року «Динамо» вп'яте в історії виграло золоті медалі, а молодий новачок із Казані Віктор Колотов забив 10 голів і став найкращим бомбардиром команди. До своїх голів він додав 3 результативні передачі, ставши ще й найкращим гравцем «Динамо» за системою «гол + пас».

Чемпіонат СРСР-1971

6 травня. 6-й тур, Центральний стадіон, 70 000 глядачів

«Динамо» - «Зоря» - 1:0

«Динамо»: Рудаков, Доценко, Соснихін, Матвієнко, Решко, Трошкін (Веремєєв, 66), Мунтян, Пузач, Колотов (Журавський, 84), Медвідь, Хмельницький

«Зоря»: Ткаченко, Шульженко, Журавльов, Абрамов, Васенін, Фоменко, Кузнєцов, Семенов, Лисаковський, Куксов, Бєлоусов (Єлісєєв, 81)

Гол: Колотов 19

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер