Денис Антюх: «Гра – це завжди свято»

Денис Антюх: «Гра – це завжди свято»

Півзахисник «Динамо» поділився враженнями від підготовки до поновлення сезону.

- «Динамо» знову розпочало збір із впевненої перемоги. Так легко гралося після вихідних чи клас суперника дався взнаки?

- Звичайно, далися взнаки вихідні – всі відпочили, побули з сім'ями, відновилися і грали зі свіжими силами. Думаю, це відіграло свою роль. А на суперників ми не дивимося, у кожній грі намагаємось робити все те, що каже тренер. У кожній грі намагаємось виконувати всі його вимоги, незалежно від команди, з якою граємо.

- У грі «Інджиєю» ​​«Динамо» набагато більше атакувало, ніж захищалося. Чи вдалося відпрацювати те, над чим працювали на тренуваннях, над комбінаціями?

- На мою думку, у нас непогано виходило комбінувати в атаці. Але лише тренер може робити висновки, він завжди говорить на розборах матчів, що ми робили правильно, а що – ні.

- Подібні розбори проводяться після кожної гри?

- Зазвичай після матчів ми на теоретичних заняттях у залі переглядаємо відеозаписи, розбираємо наші дії, тренер вказує на помилки. На зборах такі детальні розбори проводяться не після кожного матчу, буває, що тренер вказує на певні моменти безпосередньо перед тренуванням. А під час сезону, звичайно, розбори проводяться після кожного офіційного матчу.

- Мірча Луческу каже персонально кожному гравцеві, яких помилок він припустився?

- Так, він після гри каже і мені, що йому сподобалося, а що ні, у якій ситуації я зіграв правильно, а в якій краще було зіграти інакше. Тренер завжди має, за що похвалити кожного, а за що посварити.

- На твоїй позиції у команді наявна сильна конкуренція. Як ти оціниш свій прогрес за ці півроку у «Динамо»? Витримуєш конкуренцію?

– Всім відомо, що «Динамо» – це великий клуб, бренд усієї країни, і тут конкуренція на всіх позиціях, починаючи від воротаря до центрального форварда. Я намагаюся витискати свій максимум як на тренуваннях, так і під час матчів, показувати свою найкращу гру. Завжди хто краще готовий, той і грає.

- Цього сезону основна команда «Динамо» більше не зіграє в єврокубках. Як у цьому плані зміниться тренувальний цикл у порівнянні з осінньою частиною? Чи буде більше часу на підготовку до кожного суперника?

- Гадаю, так. Можливо, після кожної гри тепер у нас буде вихідний, і режим буде не такий насичений, як під час нашого виступу у Лізі чемпіонів, коли ми грали на кожен третій чи четвертий день. Звичайно, у нас буде більше часу на підготовку до наступного суперника та на покращення своєї гри. Буде більше тренувань.

– «Динамо» пішло на зимову перерву на другому місці. Це якось обговорювалося у команді – чого не вистачило, у чому недотягнули?

- Містер одразу сказав, що це ненормально, що ми завершили осінню частину на другому місці. Ми завжди хочемо вигравати та завжди бути на першому місці. Тепер це потрібно виправляти. Наразі всі сили підуть на чемпіонат.

– Збори виходять на фінішну пряму. Ви вже видихнули від навантажень чи рано розслаблятися в цьому плані?

- Рано, ще цілий збір попереду. Але, звичайно, буде менше бігової роботи, більше тактики, роботи над командними взаємодіями.

- Тобі до вподоби, що підготовка проводиться через ігри? Який контрольний матч вдався тобі особисто найкраще?

- Звичайно, краще, коли ти більше граєш, аніж весь час тільки тренуєшся. Гра – це завжди свято. Щодо конкретного матчу – не можу виділити один. Добре, що на цих зборах ми не програли жодного матчу. Це допомагає, надає впевненості. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер