«Динамо» - «Бенфіка» - 0:0. Післяматчева прес-конференція Мірчі Луческу

«Динамо» - «Бенфіка» - 0:0. Післяматчева прес-конференція Мірчі Луческу

Київське «Динамо» стартувало в груповому етапі Ліги чемпіонів 2021/22 нічиєю з португальською «Бенфікою» (0:0) на своєму полі. До вашої уваги післяматчева прес-конференція наставника киян Мірчі Луческу.

- Сьогодні ми грали проти сильного суперника. Якби не останні 10 хвилин, коли ми створили хороші гольові моменти та забили м'яч, я був би задоволений результатом, а так залишився осад через скасований гол. Зрозуміло, що домінувала «Бенфіка», ми віддали ініціативу супернику, щоб зіграти компактно в обороні. Організували захист таким чином, щоб не залишати вільні зони між лініями за спиною, створюючи при цьому проблеми супернику на контратаках. На жаль, забитий гол не був зарахований. Ще був момент у Вербича, коли він не зміг підлаштуватися під м'яч і переправити його в порожні ворота.

Вважаю, нічия - це позитивний результат. Обнадіює те, що ми не пропустили, це важливо. Пам'ятаю, коли тренував «Шахтар», ми зіграли з «Шальке» внічию 0:0. Тоді всі були розчаровані, але я був задоволений цим результатом. У Гельзенкірхені ми обіграли суперників з рахунком 3:0. Вони повинні були атакувати, і ми ловили їх на контратаках. Точно так само може бути і з «Бенфікою». Нам необхідно добре оборонятися та шукати своє щастя біля чужих воріт.

- Чи варто, на ваш погляд, скасувати правило офсайду?

- Якщо було положення «поза грою», це наша помилка, не потрібно було в нього потрапляти. Мені тут нічого коментувати.

- До гри ви говорили про важливість позитивної динаміки. Якщо порівнювати матчі «Динамо» в Лізі чемпіонів у минулому році та в нинішньому, чи можна сказати, що команда провела свій найкращий поєдинок під вашим керівництвом у груповому етапі Ліги чемпіонів?

- Я хочу нагадати, що гравці суперника коштують великих грошей, це футболісти вищого рівня, швидкі та технічні. Вони можуть легко обіграти двох-трьох суперників. В обороні у «Бенфіки» виступають два досвідчених футболісти, яким далеко за 30, які зіграли багато міжнародних матчів.

Ми мали мало часу на підготовку - всього два дні. У нас багато молоді, випускників академії. Але хлопці перейнялися нашою ідеєю, вони ростуть, виконують те, що я від них вимагаю. Я дуже задоволений тим, як вони реагують на всі вимоги.

Різницю між досвідченими та молодими гравцями видно відразу. Ми почали дуже обережно, допускали багато помилок, нас «придавила» відповідальність цієї гри. Це і є різниця в досвіді.

Цей матч ми повинні були зіграти тільки так, як ми це зробили: не даючи вільних зон. Ми не могли грати нарівні з «Бенфікою», оскільки вони більш технічні та досвідченіші. Могли грати тільки на рівні розуму, організації гри. Виходити з-під пресингу та шукати моменти біля інших воріт.

- Денис Гармаш додав креативу, але ледь не нарвався на червону картку. Його можливо контролювати?

- Це тип гравця, який діє інстинктивно. У Гармаша є хороші якості. Він може як добре діяти, так і не дуже. У кожного футболіста свої особливості. Але від кожного я вимагаю, щоб він виконував свої обов'язки. У будь-якому випадку, Гармаш - дуже корисний гравець для «Динамо».

- Оцініть гру Бойка, з чим пов'язане те, що на поле вийшов він, а не Бущан?

- Це моє рішення, я не повинен його обговорювати. Бойко довго чекав свого шансу, і він настав. Денис впевнено грав і в клубі, і в збірній. У мене два рівноцінні воротарі. Попереду багато матчів, в яких можна чергувати голкіперів. Можливо, у наступному матчі зіграє Бущан. Це залежить від них і від мене. Я можу їх використовувати в різних змаганнях.

***

Після нічиєї з португальською «Бенфікою» (0:0) у матчі 1-го туру групового раунду Ліги чемпіонів центральний захисник «Динамо» Олександр Сирота на післяматчевій прес-конференції розповів про підготовку команди до стартового поєдинку:

- Чи здивував вас високий пресинг «Бенфіки»?

- Ми готувалися до всього, добре вивчали суперника та знали, як вони діятимуть. Нам вдалося надійно зіграти в обороні та не пропустити - це головне.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер