«Динамо» передало допомогу пораненим військовослужбовцям

«Динамо» передало допомогу пораненим військовослужбовцям

Київське «Динамо» продовжує піклуватися про військовослужбовців, які, боронячи цілісність кордонів нашої країни, отримали поранення та опинилися у лікарняних ліжках.

Вже далеко не перший рік, відтоді як почалася АТО, і зі східних кордонів України почали вертатися важкопоранені воїни, до шпиталів періодично навідуються гравці, тренери, а також представники «Динамо», які передають їм допомогу, підтримують морально.

Головний Військовий клінічний госпіталь Міністерства оборони України, розташований на Печерську – це той заклад, куди хоч раз навідувався кожен український гравець або тренер «Динамо», передаючи слова подяки та допомогу захисникам України. Саме сюди прибувають важкопоранені, ті, хто найбільше потребують допомоги.

Напередодні Дня захисників і захисниць Украї́ни, державного свята, що було започатковано у 2014 році та відзначається 14 жовтня, водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва, представники «Динамо» навідалися до Київського Військового Госпіталя.

Разом із представниками офіційного Фан-клубу «Динамо» Київ до воїнів завітав легендарний гравець нашого клубу Володимир Федорович Мунтян, який нещодавно відзначив ювілей – 75-річчя.

Через карантинні обмеження вхід до лікарняних палат було обмежено, тому динамівську делегацію на вулиці, на території шпиталю зустрічали у супроводі волонтерів ті воїни, яким за станом здоров’я можна виходити на двір. Слова Володимира Федоровича як завжди зворушили та підбадьорили поранених, легенда «Динамо» привітав їх з прийдешнім святом, побажав швидкого одужання, оптимізму та якнайбільше позитивних вражень.

Щодо останнього, деяким хлопцям пощастило тиждень тому побувати на «Олімпійському», де у класичному протистоянні на полі зійшлися найкращі команди України – «Динамо» та «Шахтар». Їх вже за доброю традицією задля психологічної реабілітації запросив до корпоративних лож президент клубу Ігор Суркіс.

Разом із Володимиром Мунтяном подарунки від клубу – м’ячі з автографами команди та весь потрібний провіант – хлопцям передав президент Фан-клубу «Динамо» Сергій Михайленко, який розповів про черговий візит до шпиталю:

- Незадовго до Дня захисників та захисниць України та Дня Українського козацтва ми приїхали за дорученням керівництва привітати від імені клубу наших захисників з цими святами та передати допомогу та подарунки від команди та тренерського штабу.  

Ми привезли все необхідне, про що нас просили волонтери – одяг, продукти – список дуже великий. Нажаль, через карантин нас не пустили до всіх поранених, але деякі хлопці змогли вийти надвір, і ми з Володимиром Федоровичем особисто передали їм вітання та вручили подарунки – м’ячі з автографами всіх гравців нашої команди. Усі інші подарунки волонтери передадуть кожному.

- Чого саме зараз потребують поранені, якщо є інші небайдужі та охочі допомогти їм?

- Ми завжди на зв’язку з волонтерами, які нас інформують про потреби. Насправді, потрібно все: від найголовнішого – медикаментів, продуктів, і завершуючи зручним та теплим одягом. Ця допомога надходить не тільки пораненим, які проходять тут реабілітацію, а і тим, хто в даний момент захищає кордони країни на передовій. Волонтери надсилають мені світлини, де військовослужбовці вдягають наш динамівський одяг – теплі куртки та інше.

Головне – бажання допомогти. Кожного разу, коли я звертаюся до президента клубу Ігоря Михайловича з пропозицією допомогти, він завжди каже аби ми зібрали та передали все необхідне. Тиждень тому деякі хлопці відвідали на запрошення президента матч «Динамо» - «Шахтар». І сьогодні ми спілкувалися про життя, футбол, про ситуацію на фронті, і вони зазначили, що для них такі події важливі в плані реабілітації. Вони дають хороший імпульс для прискорення одужання.

- Які найближчі плани клубу у цьому напрямку?

- Ми не обмежуємось тільки головним київським військовим шпиталем. Сьогодні ми спілкувалися з волонтерами і запланували поїздку до іншого шпиталю – у місті Ірпінь. Навідаємося до поранених та передамо їм допомогу від клубу. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер