«Динамо» U13 – переможець турніру Ruh Cup

«Динамо» U13 – переможець турніру Ruh Cup

З 9-го по 12 грудня у Львові пройшов міжнародний дитячо-юнацький футбольний турнір Ruh Cup, організатором якого виступила футбольна академія однойменного клубу. Змагання проходили серед дітей вікової категорії U13 (футболісти 2009-го року народження). У них взяли участь 28 команд, які були поділені на чотири групи по сім колективів у кожній. На турнірі була представлена і група ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського під керівництвом Юрія Ястребінського.

Динамівці потрапили до групи «B» разом із київською командою «Прогрес-Софія», «Минаєм» (Ужгород), луцькою «Волинню», «Єврошпоном» (Смига), другою командою господарів – львівського «Руха» та ФК «Одеса».

У перший ігровий день наша команда з мінімальним рахунком 1:0 перемогла «Єврошпон», з таким самим рахунком поступилася «Руху-2» та впевнено перемогла ФК «Одеса» - 3:0. Наступного дня динамівці не залишили шансів «Минаю», обігравши його з рахунком 5:0, забили три м’ячі без відповіді у ворота команди «Прогрес-Софія» та мінімально поступилися луцькій «Волині» - 0:1.

Тож, здобувши чотири перемоги і двічі зазнавши поразки, кияни набрали 12 очок та посіли третє місце у своїй групі, яке дозволило їм вийти до наступного етапу - «Золотої ліги», куди потрапляли по три найкращі колективи з кожної групи. Цей раунд складався із ще одного групового етапу. 12 найсильніших команд буди поділені на чотири групи по три учасники у кожній. На цьому етапі у групі «D» динамівці склали тріо із ще двома київськими командами – «Лідер-Софія» та «Чемпіон», які посіли перше та друге місця у групі «А» відповідно.

Спочатку підопічні Юрія Ястребінського зустрілися із колективом «Лідер-Софія» та впевнено перемогли її з рахунком 4:1. З «Чемпіоном» гра вийшла складнішою, долю поєдинку вирішив єдиний забитий м’яч – тож мінімальна перемога 1:0 на боці «Динамо».

У півфіналі наша команда зустрілася з першою командою львівського «Руха» - господарями турніру, який на другому груповому етапі переміг «Бровари» 1:0 та «Рух-2» з рахунком 3:1. Гра вийшла напруженою, бойовою, непоступливою та завершилася унічию 0:0. Тож доля фіналіста визначалася у серії післяматчевих пенальті. Одинадцятиметрові удари краще виконали динамівці – 4:2 та вийшли до фіналу змагань.

У вирішальному матчі на них чекала луцька «Волинь», яка у паралельному півфіналі виявилася сильнішою за одеський «Чорноморець» - 3:0. Цього разу «Динамо» взяло реванш за поразку на груповому етапу та не змусило сумніватися у своїй перевазі – перемога 3:0 – наша команда стала володарем Ruh Cup!

Під час урочистої церемонії нагородження переможців та учасників турніру організатори відзначили індивідуальними нагородами найкращих гравців у різних номінаціях – у складі кожної команди та за амплуа. Серед них опинилися і динамівці. Так, найкращим гравцем у складі нашої команди став Дмитро Соломченко, найкращим гравцем турніру було визнано Назара Гуріна, а приз найкращому нападнику «Золотої ліги» отримав Данило Дячок. Також динамівці отримали кубок та золоті медалі змагань.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер