«Динамо» U12 завершило виступи на Banik Cup-2022

«Динамо» U12 завершило виступи на Banik Cup-2022

Сьогодні, 19 червня, завершився міжнародний турнір Banik Cup-2022, який проходив у місті Острава, Чехія.

У турнірі взяли участь 24 команди з різних країн, зокрема Чехії, Польщі, Словаччини, Австрії та України. На турнірі було представлено і київське «Динамо» командою хлопців вікової категорії U12 (футболісти 2010 року народження) під керівництвом тренерів Сергія Бондаря та Олександра Стужука.

Першого ігрового дня «Динамо» посіло перше місце у дуже непростій групі зі «Слованом» (Братислава, Словаччина), «Словацько» (Чехія), «Гурник» (Забже, Польща), «Спартою» (Брно, Чехія) та ФК «Глучин» (Чехія). Наші хлопці здобули 3 перемоги та двічі зіграли внічию.

У другий ігровий день, на стадії плей-офф, динамівці зустрілися з чеською командою «Збройовка» із Брно. Вже на 2-й хвилині матчу кияни пропустили м'яч у свої ворота після швидкої контратаки команди суперника, тож дебют поєдинку вийшов дуже важким. Лише до середини першого тайму «Динамо» змогло взяти гру повністю під свій контроль. Хлопці здорово володіли м'ячем, добре атакували та швидко його відбирали після втрат. Єдине, чого не вистачало, це реалізації моментів – у результаті наші хлопці спіткнулися вже на першій сходинці та припинили боротьбу за головний трофей. Але попереду ще залишалося три матчі з дуже хорошими, сильними суперниками.

У наступних поєдинках українці зробили висновки та усі три зустрічі виграли. Вишенькою на торті став останній матч із одним із флагманом чеського футболу – празькою «Славією». Не тільки тренери, а й усі глядачі відзначили, що цей матч був гідний фіналу, оскільки «Славія» на стадії 1/8 фіналу зіграла внічию зі своїм суперником і в серії пенальті також вилетіла з подальшої боротьби за «золото», при цьому вигравши всі решту матчів. У цьому міні-фінальному поєдинку обидві команди продемонстрували хорошу гру, а перемогу здобули динамівські хлопці з рахунком 2:0.

Нагадаємо, що завдяки допомозі керівництва «Динамо» та польського клубу «Заглембе», команда киян U12 під керівництвом тренерів Сергія Бондаря та Олександра Стужука зараз у кількості 21 гравця перебуває у польському місті Сосновець. Тут хлопці живуть уже протягом чотирьох місяців у режимі академії на базі «Заглембе» без батьків та продовжують повноцінний тренувальний процес.

За планом команди залишився ще один топ турнір, який пройде в Португалії з 24 по 26 червня. Зазначимо, що вже на груповому етапі на наших хлопців чекають ігри з французьким ПСЖ, португальськими «Спортінгом» (Лісабон) та «Брагою» з однойменного міста, а також місцевою командою «Красто». Після закінчення турніру хлопці отримають двотижневий відпочинок, після чого знову зберуться у Польщі, де розпочнуть новий навчальний рік. Потім спільно з керівництвом клубу буде ухвалено рішення щодо подальших планів на новий сезон.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер