«Динамо» U16 перемогло з великим рахунком FC Pesch Koln U17 у товариській зустрічі

«Динамо» U16 перемогло з великим рахунком FC Pesch Koln U17 у товариській зустрічі

У суботу, 29-го жовтня, команда динамівської академії вікової категорії U16 (футболісти 2007-го року народження) провела черговий контрольний поєдинок у Кельні. Цього разу динамівці зіграли із командою Pesch Koln. Суперник виставив проти киян на рік старших хлопців – вікової категорії U17. Склад же нашої команди поповнив футболіст 2008-го року народження Коновалов (тренер Євген Лозинський), тож у певних випадках різниця у віці суперників складала два роки.

Також відзначимо, що через хворобу воротаря Сьомки та через те, що два інші голкіпери були задіяні у попередньому матчі день тому, на цій позиції перед грою з’явився кадровий дефіцит. Тому до  матчу було залучено Миколу Бойка – воротаря 2005-го року народження, який перебуває на перегляді у «Діназі». Його команда під час війни в Україні також перебуває у Німеччині, недалеко від Кельна. Після матчу тренер Юрій Дмитрулін відзначив, що він дуже допоміг команді та виручав у багатьох епізодах, відігравши надійно та впевнено.

Поєдинок проходив на синтетичному полі бази господарів та тривав два тайми по 40 хвилин. Матч завершився впевненою перемогою киян з рахунком 5:0 один м’яч гості забили у середині першого тайму, а ще чотири – у другому. Гра вийшла дуже емоційною, нервовою та грубою з боку суперника, який був міцнішим за антропометричними даними. Цікаво, що у складі команди було лише два німці, один українець та один молдованин, а усі решта гравців – турецького і арабського походження та представники інших національностей. Кілька разів справа доходила до сутичок, навіть тренерам доводилося вибігати на поле та звертати увагу судді на неправомірні дії суперника.

Що стосується безпосередньо гри, хлопці виконали майже усе, про що домовлялися із тренерами перед початком поєдинку, проявили характер, бажання та самовіддачу, не було проблем і з виконанням багатьох елементів. Словом, усі робили те, що було потрібно задля досягнення результату. Динамівці повели у рахунку у першому таймі, коли Букатий прорвався з м’ячем правим флангом та завдав удару по воротах. З його першою спробою впорався воротар, а з другої лівою ногою він спрямував м’яч точно у дальній кут повз воротаря. Після перерви українці довели рахунок до великого. Забивати продовжили ті ж футболісти, які грали у першому таймі.

Олексій Рибак відзначився після подачі від кутової позначки, а наступні три м’ячі наша команда забила після чудових стрімких контратак, заставши суперника зненацька. В одній з них німцям довелося помилитися та зрізати м’яч у власні ворота.

Звісно, старшим суперникам було неприємно поступатися, тому у другому таймі вони вдалися до брудних прийомів, переходячи межу жорсткості та граючи відверто грубо, відкрито б’ючи по ногах наших хлопців, які володіли м’ячем. Тому тренери попросили наших футболістів грати в один-два дотики, не підпускати опонентів до себе занадто близько, уникати стиків та силової боротьби та просто грати у футбол. Завдяки цьому вдалося уникнути багатьох серйозних травм, але не обійшлося без пошкоджень.

- Вдячний хлопцям, що все завершилося добре, без бійок та втрат, адже напруження пристрастей було дуже сильним, і все до цього йшло, особливо у середині другого тайму- зазначив після гри тренер Юрій Дмитрулін. – Звісно, старшим хлопцям було неприємно, що їх «возили» молодші, але це не привід грати брудно. Але і такий досвід нашим хлопцям теж потрібен. На майбутнє вони мають розуміти: якщо суперник діє грубо, потрібно швидше працювати з м’ячем, оперативно позбуватися його, не підпускати опонентів занадто близько до себе та не давати шансів бити себе по ногах.

Товариський матч

FC Pesch Koln U17 - «Динамо» U16 – 0:5 (0:1)

«Динамо»: Бойко, О.Рибак, Човгаленко, Білий, Дехтяр, Озимай (Назаров, 60), Белев’ят (Коновалов, 55), Редушко (Бурлаков, 60), Букатий (Черчукан, 60), Губенко (Малюта, 60), Калінкін (Звягінцев, 41),

Голи: Букатий (19), О.Рибак (44), Губенко (46, 47), автогол (67).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер