«Динамо» U16/U15 стало бронзовим призером серед 60 команд на турнірі «Meckle Cup» у Німеччині

«Динамо» U16/U15 стало бронзовим призером серед 60 команд на турнірі «Meckle Cup» у Німеччині

Неділя – вирішальний день на масштабному міжнародному юнацькому футбольному турнірі «Meckle Cup», що проходить цими днями у німецькому місті Пірмасенс (Pirmasens) серед футболістів 2006 та 2007-го року народження (вікова категорія U17 та U16). Нагадаємо, київське «Динамо» на ньому представлене двома командами під керівництвом тренерів Юрія Дмитруліна та Євгена Лозинського (футболісти 2007 та 2008 років народження, вікові категорії U16 та U15).

Після перемог над німецькими командами BF Weckhofen (3:1), BFV Hassia Bingen (5:0), СВ «Айнтрахт» (Трір) (2:1), нічиєї з SC Idar Oberstein (1:1) та поразки від ФК «Ноттінген» (1:2) у перший ігровий день команда «Динамо», яка змагалася у залі Wasgauhalle, провела заключний поєдинок групового етапу – проти першого складу «Кайзерслаутерна».

Матч проти лідера нашої групи вийшов невдалим для динамівців. Німцям, які були на рік чи два старші за наших хлопців, вдалося відзначитися вже на першій хвилині, а ще через три хвилини вони забили другий м’яч у ворота киян. Ще одного разу м’яч пролетів зовсім поруч зі стійкою, а через кілька секунд «Кайзерслаутерн» довів рахунок до великого. У результаті перехоплення м’яча та швидко проведеної атаки у воротах українців побував четвертий м’яч. Було помітно, що німецька команда у таких турнірах почувається як риба у воді. До фінальної сирени вона змогла забити ще один м’яч, тож, у підсумку – 0:5.

Таким чином, набравши 10 очок, кияни стали третіми у своїй групі та припинили участь у змаганнях, адже до наступного етапу за регламентом вийшли команди, що посіли перші два місця.

Друга динамівська команда напередодні проводила свої матчі у залі Kirchberghalle та перемогла Karbener SC (2:1), TuS Oggersheim 2 (2:0), TSC Zweibrucken (5:0), SG Wattenscheid 09 (4:1), а гра з AsV Durlach не відбулася через те, що суперник знявся зі змагань. У неділю динамівці зіграли ще один поєдинок групового етапу – проти Degenia Bad Kreuznach.

Він склався вдало для українців, які перемогли з рахунком 2:0. На початку матчу Дехтяр вийшов один на один з воротарем, обіграв його на замасі та перерправив м’яч у сітку. А ближче до завершення поєдинку у киян вийшла хороша атака два в одного, у результаті якої Редушко віддав передачу на Коновалова, і той подвоїв перевагу нашої команди.

Таким чином, динамівці набрали максимум очок – 18, перемігши у всіх шести поєдинках, та з першого місця у своїй групі вийшли до наступної стадії змагань. Тут вони зустрілися із командою Wormatia Worms, яка посіла перше місце у групі «С» у залі Wasgauhalle.

На стадії плей-оф матчі тривали не 9 хвилин, а 10, але це суттєво не вплинуло на загальну картину. Кияни з початку гри мали більше можливостей відзначитися, але нашим гравцям не вистачало зовсім трошки, щоб м’яч досяг цілі. Зокрема, могли відзначитися Люсін, Андрейко та Федоренко, потужного дальнього удару завдавав Дехтяр. Гра проходила дуже емоційно та жорстко, з великою кількістю зіткнень. Одного разу нашій команді відверто пощастило, коли м’яч не влучив у площину вже порожніх воріт після сильного удару суперника. Обидва тренери часто змінювали п’ятірки, щоб підтримати високу інтенсивність поєдинку. Нарешті, за півтори хвилини до сирени Андрейко вдало зіграв на підбиранні та потужним ударом вразив верхній кут воріт! Одразу після цього киян від голу врятувала поперечина! Українці довели гру до перемоги та продовжили боротьбу за перемогу у змаганнях.

У чвертьфіналі динамівці за волею жеребу знову зустрілися із командою «Кайзерслаутерн». Колективів з такою назвою на турнірі було щонайменше п’ять – два клуби мали по дві команди, а ще один був представлений однією. Динамівці ж зіграли з 1. ФК «Кайзерслаутерн» - тим, з яким сьогодні вже зустрічалася перша команда груповому етапі та поступилася.

Наші хлопці пропустили на першій хвилині, але вже на другій змогли відновити рівновагу зусиллями Редушка, який з другої спроби таки спрямував м’яч за призначенням. Ще через кілька хвилин свою команду вивів уперед Андрейко, чим викликав шквал оплесків на трибунах від уболівальників та від партнерів, які активно підтримували наших хлопців біля лави запасних. Останні хвилини пройшли біля динамівських воріт, але киянам вдалася чудова швидка контратака, у результаті якої Редушко вивів до воріт Люсіна, і Павло забив третій м’яч. До фінальної сирени німці змогли скоротити відставання у рахунку, але не більше – 3:2 перемога українців! Емоції наших хлопців були неймовірні!

Півфінальний поєдинок «Динамо» провело проти «Шальке», який на попередній стадії здолав ФК «Кельн». Команди розпочали гру інтенсивно, суперник, який також був на рік старшим, діяв жорстко, а часом і грубо. Кияни відповіли суто по-спортивному – Редушко відзначився з середньої відстані. Німці продовжували нагнітати ситуацію біля воріт Олійника, але наш захист був напоготові. Одного разу Олійник виручив свою команду, витягнувши м’яч із самого кута воріт, але під час наступної атаки «Шальке» і він не зміг допомогти – суперник зрівняв рахунок ударом у дальній кут.

Динамівці були близькими до того, аби відзначитися зі штрафного, але м’яч пролетів трохи вище воріт. А коли розпочалася остання хвилина поєдинку, німці, для яких такий формат турніру був звичним, відзначилися ще раз – 1:2. Кияни ж зіграли у матчі за третє місце.

У боротьбі за бронзові медалі турніру наша команда змагалася з ФК «Хеннеф». Поєдинок вийшов цікавим та драматичним. Суперники завдали кілька неточних ударів по воротах, на які динамівці відповіли хорошою дальньою спробою Дехтяря та ударом Андрейка, на які зреагував воротар. Час невпинно спливав, але занадто небезпечних ударів біля воріт обох команд не було. Ближче до завершення поєдинку відзначимо удар Редушка та цікаво розіграний Люсіним та Дехтярем штрафний удар, але і в цих випадках свою команду виручив голкіпер. Тож доля переможця визначалася у серії післяматчевих пенальті. Одинадцятиметрові удари краще виконали динамівці – суперники ж одного разу схибили – останній удар парирував Сьомка!

Таким чином, «Динамо» U15/U16 перемогло з рахунком 5:4 та стало бронзовим призером турніру «Meckle Cup»! Переможцем же змагань став «Шальке», який у фінальному поєдинку обіграв SG Wattenscheid 09 з рахунком 3:0.

Під час урочистої церемонії нагородження переможців та учасників змагань привітав мер міста Пірмасенс, організатори вручили призерам пам’ятні кубки та медалі. Також представник нашого клубу отримав індивідуальну нагороду – найкращим гравцем турніру було визнано Івана Андрейка!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер